Cu mai puţin de o lună înainte de alegerile locale, primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, şi-a pierdut mandatul de primar, după ce a demisionat din PSD şi s-a înscris în cursa electorală pe listele Alianței Pro București 2020.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Robert Negoiţă spune că a fost notificat de colegi despre această decizie, el fiind în prezent în concediu medical după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

“Azi, am fost notificat de colegii mei din Primăria Sectorului 3 de faptul că s-a primit prin email un ordin de suspendare a mea din funcția de Primar al Sectorului 3, ordin emis de Prefectul Municipiului București. Spun că am fost notificat de colegi, dat fiind că, așa cum știți, săptămâna trecută, am fost testat pozitiv pentru Covid-19, astfel că, în prezent, sunt în concediu medical.

Pe scurt, Prefectul Municipiului București a emis acest ordin azi, 31.08.2020 pentru suspendarea mea cu data de 19.08.2020, deci retroactiv. Motivul invocat este acela că Biroul Electoral de Circumscripție nr 3- Sector 3, mi-a acceptat definitiv candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3, din partea Alianței Pro București 2020, în condițiile în care actualul mandat, din 2016, l-am câștigat din partea unei alte formațiuni politice”, a scris Robert Negoiţă.

Negoiţă nu acceptă decizia şi ameninţă că se va adresa instanţei

Edilul Sectorului 3 consideră acest demers ca fiind “pripit şi lipsit de responsabilitate”, precizând că urmează să conteste decizia în instanţă. Cât despre problema vidului de conducere ce s-a format acum la vârful Primăriei, Negoiţă dă asigurări că echipa sa va funcţiona adecvat, mai ales că în această perioadă trebuie încheiate pregătirile pentru începutul şcolii şi trebuie aprobate o serie de documente importante, inclusiv cele referitoare la buget.

“Consider acest demers pripit și lipsit de responsabilitate și intenționez să îl contest în instanță. Pentru 4 săptămâni, atât cât au mai rămas până la alegeri, s-a preferat o astfel de variantă grăbită și nechibzuită, pierzându-se din vedere complet interesul comunității, respectiv acela de nu avea un vid de conducere și coordonare la nivelul Primăriei Sectorului 3.

Pe voi, cetățenii Sectorului 3, simpatizanți sau nu ai mei ca Primar al S3, vreau să vă asigur de faptul că voi face tot ce ce ține de mine că echipa PS3 pe care am format-o să poată funcționa adecvat. Iar asta, mai ales în această perioadă, în care pregătim și începerea anului școlar, finalizarea unora dintre creșele și grădinițele noi, atât de necesare, dar avem și alte documente importante, inclusiv referitoare la buget, ce trebuie propuse si aprobate.

Este jenant că, în continuare, o parte a clasei politice din România înțelege competiția astfel, adică aleargă după asemenea victorii mici și care nu aduc niciun beneficiu comunității, demonstrând că, pentru unii, baza o reprezintă: 100% politica și 0% munca.

Alături de echipa PS3 vreau să vă asigur că noi nu ne dezicem de motto-ul nostru 99% muncă și 1% politică și vom face tot posibilul ca activitatea PS3 să nu fie blocată”, a mai scris Robert Negoiţă pe pagina sa de Facebook.