Prezentă la conferinţa de prezentare a proiectului “Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED, vicepremierul Raluca Turcan a vorbit despre abrogarea Ordonanţei 51, cea care a afectat transportul şcolar.

“Ne vom asuma răspunderea, dacă nu reușim să abrogăm Ordonanța 51 care a lăsat transportul școlar în afara serviciilor publice de transport județean. Ne vom asuma răspunderea. Să fie foarte limpede cât de hotărâți suntem să apărăm niște drepturi ale copilului, astfel încât învățământul în România într-adevăr să fie constituțional, la bază având Constituția și să fie gratuit.

Ne punem mandatul pe masă pentru a rezolva această problemă a transportului elevilor spre școală. În două săptămâni, dacă problema nu este rezolvată în parlament, ne asumăm răspunderea”, a declarat Raluca Turcan, vicepremier cu atribuţii de coordonare a Educaţiei în Guvernul Ludovic Orban, potrivit edupedu.ro.

CRED, proiect gigant de formare a profesorilor

Declarațiile au fost făcute la o conferință de prezentare a proiectului “Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED, proiect în valoare totală de peste 40 de milioane de euro, finanţat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

La acest eveniment au participat ministrul Educației, Monica Anisie, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, Head of Unit în Comisia Europeană, Cendrine de Buggenoms, consilierul pe Educație al președintelui Iohannis, Ligia Deca, președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, și rectorul Universității din București, Mircea Dumitru.