Raed Arafat, anunț crucial pentru români

Raed Arafat a subliniat miercuri, 10 martie, că foarte mulți oameni încearcă să găsească soluții pentru a nu respecta regulile în contextul carantinării.

„Pentru fiecare măsură vine cineva și găsește o soluție. Dar de fapt ne păcălim singuri. Pe lângă măsurile care sunt, mai puțin se observă măsurile care se văd pe zone”, avertizează Arafat.

Ne păcălim singuri

De asemenea, secretarul de stat a explicat că intenția măsurilor respective este reducerea aglomerației pentru a ajunge la cifre „pe care nu le putem gestiona”.

„În ceea ce privește ora 22, efectul este ca să ajungi acasă la 22, te pui în mișcare de la 21. Nu am luat măsuri cum e în Franța, care îți spune să ajungi acasă la 18.

Referitor la stațiuni, intenția este reducerea aglomerației. 70 la sută poate duce la reducerea aglomerației în hoteluri. În lift o să fie 2 în loc de 4, la masă o să fie mai puțini la micul dejun.

Când apare o măsură, în loc să înțeleagă ce înseamnă măsură, încearcă să găsească soluții să eludeze.

Din păcate singurul mod pentru a nu ajunge la un vârf, este esențial să respectăm regulile. Dar să nu forțăm să ajungem la cifre pe care nu le putem gestiona”, subliniază Arafat.

Ce spune Arafat despre lockdown

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit și despre posibilitatea impunerii unui lockdown, în contextul în care numărul cazurilor de infectare se menține ridicat.

Potrivit acestuia, în contextul în care Guvernul va prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile, se discută „dacă este necesar să se umble la unele măsuri”. Totuși, șeful DSU a dorit să precizeze că nu există niciun fel de discuție legată de un lockdown.

„Noi nu avem nicio discutie pe masa pentru lockdown, nici nu se pune problema, in niciun caz lockdown”, a declarat Arafat la Antena 3.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca