Kim Jones, directorul artistic al casei Vuitton pentru colecţii masculine, a cărui plecare din companie a fost anunţată miercuri de grupul LVMH, a prezentat la Paris o colecţie toamnă-iarnă 2018 inspirată de spaţiile vaste şi sportswear în nuanţe atât naturale, cât şi strălucitoare şi fluorescente. 

Angajat de casa Louis Vuitton în 2011, creatorul britanic, în vârstă de 38 de ani, s-a remarcat în special printr-o serie de parteneriate de mare succes, cel mai recent fiind încheiat cu Supreme, o marcă newyorkeză specializată în articole vestimentare inspirate din universul sporturilor extreme, dar şi prin colaborări cu artişti precum fraţii Dinos şi Jake Chapman. 

În industria modei, plecarea lui Kim Jones a generat numeroase speculaţii despre viitorul său şi despre succesorul lui în cadrul casei Vuitton. Kim Jones este cel mai recent nume de pe lista schimbărilor petrecute în fruntea marilor case de modă, după plecările anunţate ale designerilor Phoebe Philo (Celine) şi Christopher Bailey (Burberry). 

În ultima sa colecţie pentru casa Vuitton, în care tematica voiajelor, indisolubilă de universul acestui brand, este omniprezentă, imprimeurile au reprodus fotografii ale unor peisaje kenyene, realizate din elicopter. Culorile au fost majoritar telurice, minerale, neutre, în pofida apariţiei unor nuanţe de portocaliu şi galben fluorescent. 

Agerpres notează că articolele vestimentare prezentate la Paris au combinat materiale tradiţionale cu materiale industriale, tehnice – paltoane şi haine din caşmir, alături de hanorace şi jachete de aviator. 

Prezentarea colecţiei s-a încheiat în uralele publicului, atunci când modelele masculine au cedat locul pe podium celebrelor Naomi Campbell şi Kate Moss, care au defilat purtând impermeabile asortate cu curele late, acoperite cu monogramele casei Louis Vuitton. 

Cele două manechine celebre l-au însoţit apoi pe directorul artistic Kim Jones pe podium, pentru a saluta publicul, în rândul căruia s-au aflat fotbalistul brazilian Neymar, soţii David şi Victoria Beckham şi fiul lor Brooklyn, dar şi creatorii de modă Olivier Rousteing (Balmain) şi Virgil Abloh (Off-White).