Deși la începutul pandemiei Organizația Mondială a Sănătății aproba salutul prin atingerea cotului, recent, șeful OMS a postat pe contul său de Twitter că acest tip de salut este o greșeală.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a scris că acest tip de salut este unul extrem de periculos deoarece nu se păstrează distanțarea socială, una dintre măsurile cele mai importante impuse de către autoritățile din toată lumea în lupta cu coronavirusul. Acesta a precizat și cum preferă el să se salute cu cei din jurul său.

„Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt. Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile”, a scris directorul OMS.

Profesorul Gaetano Libra, un medic ORL din Italia, este de părere că salutul cu cotul este unul neigienic având în vedere că OMS a îndemnat oamenii, de la începutul pandemiei, să strănute sau să tușească în pliul cotului.

Numărul de cazuri de coronavirus înregistrat de OMS a crescut

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2 de până acum, cu 307.930 de cazuri în ultimele 24 de ore, relatează BBC.

Agenţia a transmis că numărul deceselor a crescut cu mai mult de 5.500, astfel că totalul este de 917.417.

Cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări au fost raportate în India, SUA şi Brazilia.

Potrivit OMS, India a înregistrat 94.372 noi cazuri duminică, urmată de SUA cu 45.523 şi de Brazilia, cu 43.718.

Peste 1.000 de decese au fost înregistrate în SUA şi în India în ultimele 24 de ore, în timp ce Brazilia a spus că 874 de oameni au murit din cauza Covid-1i în ultima zi.

La nivel global, în prezent sunt confirmate peste 28,8 milioane de cazuri, iar jumătate dintre acestea au fost înregistrate în Americi. Statele Unite, India şi Brazilia sunt ocupantele primelor trei locuri privind numărul de cazuri înregistrate în total.

În Europa sunt, de asemenea, înregistrate creşteri ale numărului de noi cazuri, iar în multe ţări au fost impuse noi restricţii şi a fost făcut apel la populaţii să păstreze distanţa fizică şi să poarte mască. Spania, Franţa şi Marea Britanie sunt cele mai afectată ţări.