Ludovic Orban a declarat luni seara, la B1 TV, că fostul ministru al Finanțelor Publice, Florin Cîțu, reprezintă o garanție a faptului că politicile începute de fostul Executiv vor continua. Orban a mai precizat că Florin Cîțu are garanții de încredere în fața partenerilor europeni.

“Florin Cîţu are o activitate în care s-a profilat ca liberal, chiar dacă nu era membru al partidului, mai veche. Florin Cîţu prezintă garanţii de încredere în faţa partenerilor europeni deoarece a fost implicat în toate discuţiile şi în toate negocierile, în faţa finanţatorilor internaţionali, în faţa sistemului financiar bancar, în faţa mediului de afaceri. Să nu uităm că Florin Cîţu împreună cu mine suntem cei care am reuşit să salvăm ratingul de ţară în nişte condiţii extrem de dificile, făcând nişte sacrificii care ne-au condus inclusiv la pierderea de voturi”, a declarat preşedintele PNL, luni seară, la B1 Tv.

Ludovic Orban a mai precizat că nu este surprinzățot ca fostul ministru al Finanțelor Publice să fie desemnat și susținut pentru funcția de prim ministru, având în vedere că el continuă politicile de relansare economică dar și politicile ”prudente în materie de echilibru bugetar” începute de fostul Executiv.

Florin Cîțu participă la toate reuniunile PNL

În aceeași emisiune, Ludovic Orban a fost întrebat dacă premierul Florin Cîțu se consultă cu Partidul Național Liberal în privința deciziilor luate. Fostul șef al Executivului a precizat că Folin Cîțu participă la toate reuniunile partidului, iar în cadrul partidului se discută strategia privind prioritățile guvernamentale.

“Premierul este parte din Biroul Politic Naţional. Trebuie să respecte programul de guvernare. Evident că sunt decizii de natură politică pe care le ia partidul (…) dar aici domnul Cîţu participă, îşi poate spune un punct de vedere, îşi poate pune amprenta”, a explicat preşedintele PNL relaţia dintre partid şi primul ministru.