Probleme serioase pentru Ramona Bărbuț, una dintre moştenitoarele multimilionarului Marcel Bărbuț, fondatorul companiei AdePlast.

A fost jefuită chiar de fiul său vitreg, pe care l-a crescut de mic

Femeia a fost prădată chiar de către fiul ei vitreg, care îi furase deja mai multe lucruri de valoare, în special bijuterii, motiv pentru care şi fusese dat afară din casă. Tânărul în vârstă de 20 de ani, cunoscut ca şi consumator de droguri, a aflat că mama sa vitregă nu este acasă şi a dat spargerea în acest weekend în timpul nopţii. Paguba se ridică la peste 100.000 de euro!

Sursa foto: Facebook

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Poliției Capitalei au declanșat o anchetă, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la o adresă din Giulești, a fost raportată o spargere cu un prejudiciu de aproximativ 130.000 de euro, relatează Gandul.ro.

Surse judiciare spun că proprietara imobilului este Ramona Iulia Bărbuț, fiica nelegitimă a fondatorului AdePlast, care a încetat din viaţă în februarie 2019. În anul 2017, milionarul ocupa locul 102 în Top 300 CAPITAL „Cei mai bogaţi români”, cu o avere de circa 55-57 milioane de euro.

Tânărul, consumator de droguri, a aflat că nu este nimeni la vila din Giuleşti şi a dat imediat spargerea

Fiul vitreg al Ramonei Bărbuț, Laurențiu George Curt, cunoscut ca şi consumator de droguri, i-a furat acesteia mai multe bunuri de valoare, în repetate rânduri, iar apoi mergea cu ele la casele de amanet. Tânărul a fost dat afară din casă din acest motiv şi a ajuns să doarmă pe unde apuca. În ultimele două săptămâni, tânărul fusese găzduit de părinţii unui prieten de-al său, însă şi de acolo a furat un televizor şi un telefon mobil.

Vineri, Laurențiu Curt a aflat de la un văr de-al său că mama sa vitregă, Ramona Bărbuț este plecată într-o staţiune montană, aşa că a decis să intre în vila din Giuleşti, care era goală în acel moment. Tânărul a intrat pe fereastră și a ieșit cu cel mai mic dintre cele trei seifuri care se aflau în imobil. În casa de bani se aflau bijuterii, bani și ceasuri din aur în valoare de aproximativ 130.000 de euro, spun anchetatorii.

Ramona Bărbuț a refuzat să-și retragă plângerea

Poliţiştii l-au reţinut pe Laurențiu Curt la scurt timp după înregistrarea reclamaţiei, iar magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au admis cererea de arest preventiv pe numele acestuia. Bijuteriile, ceasurile și mare parte din banii ce se aflau în seif au fost recuperate de la Laurențiu Curt.

Tânărul este fiul iubitului ei dintr-o relație anterioară și l-a crescut de când era încă foarte mic, însă Ramona Bărbuț a refuzat să-și retragă plângerea și l-a lăsat pe acesta la închisoare.

Fondatorul AdePlast, Marcel Bărbuț, a avut cinci copii, care au încasat dividende de 60 de milioane de lei după vânzarea companiei. Ramona Bărbuț este fiica sa nelegitimă, însă ea a fost recunoscută de tatăl său milionar, astfel că a beneficiat de o parte din moştenire, respectiv de peste 2 milioane de euro.