"În urma publicării raportului AEP pentru toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale, care conţine şi sume confiscate de la candidaţi independenţi sau de la partide politice care au avut candidaţi, fac următoarele precizări: În campania electorală am făcut ceea ce nu a făcut niciun alt politician: am avut finanţări mici de la mulţi oameni, nu donaţii mari, nu bani murdari, aduşi cu punga. Toate încasările şi cheltuielile au fost legale şi transparente. Unele persoane au făcut donaţii mici prin sistemul PayPal, prin bancă, cu cardul. Iar aceşti bani nu puteau fi folosiţi în campanie decât după ce erau transferaţi de sistemul PayPal în contul de campanie, adică la câteva zile de la data donaţiei. Aşadar este o procedură în doi paşi, şi numai după pasul doi, prin care donaţiile intrau în contul de campanie, acestea puteau fi declarate şi folosite. AEP nu a ţinut seama de procedura sistemului PayPal şi a decis să confişte sume care au fost primite şi cheltuite transparent", a menţionat Macovei, potrivit Mediafax.

Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit confiscarea a 291.415 lei din sumele destinate campaniei Monicăi Macovei de la prezidenţialele din 2014, în replică ea arătând că "AEP nu a ţinut seama de procedura sistemului PayPal şi a decis să confişte sume care au fost primite legal şi transparent".

Pe de altă parte, după ce a îndemnat românii să picheteze sediile ANAF, europarlamentarul Monica Macovei a reafirmat recent că "în loc să se ducă dupa marii datornici", Fiscul se duce "peste cei mici, 5 lei, 10 lei, 100 lei, 1.000 lei".

Biroul de Presă al ANAF a emis un punct de vedere privind declaraţiile Monicăi Macovei. ”Este a doua oară când, în deplină cunoștință de cauză, europarlamentarul Monica  Macovei lansează acuzații false la adresa ANAF", se arată în comunicatul Fiscului.

"Europaramentarul Monica Macovei știe că 90% din dosarele instrumentate de Direcția Antifraudă sunt dosare de peste 1 milion de euro și că în primul an de activitate a înaintat organelor de anchetă peste 700 de sesizări penale, cu o valoare estimată a prejudiciilor   de peste 800 milioane de euro", scrie ANAF.

"Cățărată pe valul populismului, manipulează însă fără nicio reținere opinia publică, afirmând că Fiscul se ocupă de buticuri", se arată în comunicatul instituţiei.