Biroul de Presă al ANAF a emis astăzi un punct de vedere privind declaraţiile Monicăi Macovei. ”Este a doua oară când, în deplină cunoștință de cauză, europarlamentarul Monica  Macovei lansează acuzații false la adresa ANAF", se arată în comunicatul Fiscului.

"Europaramentarul Monica Macovei știe că 90% din dosarele instrumentate de Direcția Antifraudă sunt dosare de peste 1 milion de euro și că în primul an de activitate a înaintat organelor de anchetă peste 700 de sesizări penale, cu o valoare estimată a prejudiciilor   de peste 800 milioane de euro", scrie ANAF.

"Cățărată pe valul populismului, manipulează însă fără nicio reținere opinia publică, afirmând că Fiscul se ocupă de buticuri", se arată în comunicatul instituţiei.

"De doi ani, de când mă aflu la conducerea ANAF, această instituție a trecut prin transformări structurale profunde, ale căror rezultate au început deja să se vadă. În tot   acest timp, am reușit să mențin activitatea ANAF în afara oricăror bătălii politice, însă nu pot să tac atunci când munca mea și a colegilor mei este dusă în derizoriu de interese politicianiste meschine", spune Gelu Diaconu, citat în comunicatul ANAF.