Misterul din jurul divorțului Mioarei Roman de Petre Roman

Odată cu decesul Mioarei Roman, un mister persistent rămâne nedeslușit în ceea ce privește divorțul său răsunător de fostul premier Petre Roman, care a avut loc în 2007, rupând un mariaj ce părea de nezdruncinat. Deși au trecut ani de la acea despărțire, motivul exact rămâne un mister pentru mulți.

La momentul anunțului separării, Mioara Roman și Petre Roman au atras atenția întregii țări. Faptul că fostul premier s-a implicat ulterior într-o relație cu Silvia Chifiriuc, mult mai tânără decât el cu 25 de ani, a adăugat la speculațiile și comentariile critice din partea opiniei publice.

Într-un interviu acordat emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Petre Roman a încercat să clarifice această poveste, mărturisind că s-a îndrăgostit profund de actuala sa soție, atras nu doar de frumusețea ei, ci și de starea de bine pe care i-a oferit-o.

„(…) Într-un fel, cum e viața, mi-am pierdut mințile. M-am îndrăgostit foarte puternic de Silvia… nu numai pentru că e o femeie foarte frumoasă, nu numai pentru că are o voce splendidă, ci pentru că este un om cu care am simțit că mi-e foarte bine. Am și eu dreptul să mă simt foarte bine cu aleasa inimii mele”, a declarat Petre Roman în emisiune.

Petre Roman
SURSA FOTO: Inquam Photos / Cornel Putan Alin

Ce spunea Mioara Roman despre motivul despărțirii?

Pe de altă parte, Mioara Roman a dezvăluit că ea a fost cea care a cerut divorțul de mai multe ori și că principalul motiv al despărțirii a fost presiunea publică și mediatică excesivă, pe care o simțea și care o sufocau.

Cu toate acestea, Mioara Roman a evitat să ofere detalii clare în ceea ce privește relația lui Petre Roman cu Silvia Chifiriuc și dacă a fost factorul declanșator al divorțului, sugerând că existau multe alte presiuni și tensiuni în cadrul căsniciei lor.

„Mă copleșeau cei 16 ani de viață publică trăită ca soția unui erou. I-am scris lui Petre că ne despărțim și că problema publică e a lui, descoperind că eu nu trăiesc din publicitate și chiar mă deranjează. Nu este decent să dau detalii despre încercările lui de a mă face să mă răzgândesc.

Ajunsesem la o saturație și nu era vorba câtuși de puțin de faptul că era în joc o altă femeie. Se adunaseră în familia noastră presiuni atât de mari și de multe și mai ales atâtea personaje, inclusiv slujbele și banii care ne lipseau. Obosisem, ajunsesem la un capăt”, declara mama Oanei Roman pentru Antena Stars.

Despărțirea nu numai că a lăsat un mister persistent în urmă, dar a și adus o schimbare semnificativă în viața Mioarei Roman. Ea a afirmat că experiența a transformat-o într-o femeie mai puternică și mai conștientă de sine, o răsplată neașteptată în urma unei perioade dificile.

„Noi am avut o viață foarte dură. După acest divorț am devenit mai puternică, asta ar fi răsplata. N-am vrut și nu vreau să fiu mai puternică, poate mai bună, poate, cine știe”, a mai precizat Mioara Roman.