Premierul Florin Cîțu a avut parte de un moment stânjenitor în timp ce vorbea în fața microfoanelor. S-a petrecut chiar la ceremonia de deschidere a traficului pe Pasajul Mogoșoaia. Mai mulți șoferi nemulțumiți au claxonat insistent la vederea șefului Executivului.

Florin Cîțu a dat dreptate șoferiilor care apăsau cu insistență pe volan.

”Da, îi auzim pe șoferi cât de supărați sunt. Și e normal. Toți am fi supărați dacă am sta în trafic cu orele. Acest pasaj rezolvă o problemă majoră pentru centură. Dacă m-ar putea auzi, ar afla că s-ar rezolva și problema cu carantinarea șoferilor de TIR din exterior, din zone roșii.” – a spus Cîțu.

Traficul rutier pe pasajul Mogoşoaia, pe centura Bucureşti, peste DN1A s-a deschis joi, 30 septembrie 2021, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Detalii despre Pasajul de la Mogoşoaia

“Obiectivul de investiţii ‘Pasaj Mogoşoaia pe Centura Bucureşti peste DN 1A’ este situat pe Centura Bucureşti, între km 66+540 – km 67+340, şi include rampa de urcare (km 66+580 – km 66+810), rampa de coborâre km (66+920 – km 67+150) şi pasajul superior peste DN 1A”, se menţionează într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, contractul pentru construcţia Pasajului de la Mogoşoaia este în valoare de 32,259 milioane lei, fără TVA.

Execuţia lucrărilor a început în aprilie 2020, iar darea în trafic se face joi, 30 septembrie 2021, înainte de termenul contractual, prevăzut în aprilie 2022. Potrivit CNAIR, finalizarea Pasajului Mogoşoaia asigură fluidizarea circulaţiei pe Centura Nord a Capitalei.

Antreprenorul care a realizat proiectarea şi execuţia Pasajului de la Mogoşoaia este SC Strabag SRL.

Tot cui această ocazie, Florin Cîțu a anunțat că cei de la CNSU vor adopta în această seară hotărârea privind eliminarea pragului de 6 la mie. Premierul a precizat, joi, că pragul de infectare de 6 la mie pentru închiderea școlilor va fi eliminat de Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). În schimb, a mai precizat primul-ministru, decizia de oprire a cursurilor cu prezență fizică va fi luată de fiecare școală în parte, în funcție de numărul de infectări.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României