Moise Guran face o mutare bombă în politică, urmând să ocupe o funcție cheie în USR-PLUS. Potrivit ultimelor informații furnizate de bugetul.ro, USR și PLUS vor deveni un singur partid. Birourile Naționale ale USR PLUS au decis, luni, în ședința comună de alianță, să solicite organizațiilor un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie.

Potrivit sursei citate, Moise Guran va ocupa până la momentul în care se va decide ce se va întâmpla cu USR-PLUS, o poziție în Comisia comună a Alianței. El se va ocupa de campanii.

USR și PLUS vor fi un singur partid politic începând din luna iulie. Cele două partide vor face un congres comun și vor deveni o  singură formațiune.

Ce se întâmplă cu Alianța USR-PLUS

Momentul decisiv se va produce în Comitetul politic al USR și în Consiliul Național al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în București. În cursul lunii februarie, filialele USR și PLUS sunt încurajate să își desemneze de comun acord candidații comuni ai Alianței la alegerile locale, se arată într-un comunicat de presă

În cadrul ședinței de luni, a fost completată și echipa executivă a Alianței USR PLUS. Astfel, membrii Comisiei comune a Alianței sunt:

Coordonare – Dragoș Tudorache (PLUS)

Comunicare – Ionuț Moșteanu (USR)

Juridic – Silviu Dehelean (USR)

Finanțare – Dragoș Neacșu (PLUS)

Politici publice – Oana Țoiu (PLUS)

Campanii – Moise Guran (USR)