Omul de afaceri, Mohammad Murad, a spus care este motivul pentru care a ales să se retragă din cursa pentru câștigarea primăriei Constanța.

Aflat acum în poziția de candidat independent la primăria Mangaliei, Mohammad Murad, a explicat de ce îl susține pe Vergil Chițac la primăria Constanței. Motivul acestei decizii este susținerea de care se bucură candidatul PNL din partea lui Klaus Iohannis.

„Am văzut că chiar președintele României îl susține pe domnul Chițac. Îl respect pe domnul președinte, sunt convins că dânsul ia cele mai bune decizii. Și atunci am simțit că este nevoie (…) să mă implic și să ieșim cu Mangalia,” a comentat omul de afaceri.

Pe de altă parte, Mohammad Murad, a spus că susţine revendicările transmise de angajaţii HoReCa, în cadrul protestului de miercuri după amiaza când ospătarii s-au revoltat și au refuzat, timp de o oră, să mai ia comenzi, în semn de nemulțumire față de măsurile anti-COVID luate de Guvern. Murad a ecxplicat, în context, că, în opinia sa, o treime din această industrie va falimenta până în luna octombrie, dacă nu va fi găsită o soluţie.

„În privinţa protestului, îl susţin, sunt de acord cu el. Am încercat să conving colegii mei de o lună de zile, hai să ne mişcăm, nu au fost de acord atunci. Timpul contează foarte mult. Astăzi sunt 1.000 de cazuri pe zi de COVID-19, nu aş putea să asum şi să pun nişte măsuri noi. Pe de altă parte, industria trece printr-un moment foarte greu. Îl înţeleg pe domnul preşedinte Iohannis, că aşa e cum spune dânsul, înainte de toate sănătate, dar pe de altă parte eu vă garantez că până în octombrie 30% din HoReCa o să închidă uşile dacă nu găsim o soluţie”, a spus Murad.

În opinia sa, trebuie să existe o comunicare directă între mediul de afaceri şi clasa politică.

„Este singura soluţie. Nu cu mascaţi, nu cu frică şi nu cu dosare. Nu e normal, asta nu e cultura liberală, asta e cultura de baron, nu e normal să stăm zi de zi, pleacă un control, vine altul. Ăsta este sprijinul pe care îl declară foarte mulţi politicieni importanţi, că vin în sprijinul nostru? Cu controale?”, a conchis preşedintele FPTR, Mohammad Murad.

Sursa video: Stiripesurse