„Tot în şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptat un alt act normativ pentru modificarea statutului Companiei Naţionale de Investiţii în vederea pregătirii acestei instituţii pentru derularea proiectelor cu finanţare europeană din exerciţiul financiar următor 2021-2027, astfel încât, practic, Compania Naţională de Investiţii va putea extinde aria zonelor de lucrări pe care le poate desfăşura de la instituţii de învăţământ de stat, cum era, în prezent, la unităţi de învăţământ de stat, cu alte cuvinte, nu numai mai instituţii de învăţământ superior, dar şi unităţi de învăţământ preuniversitar şi, în general, unităţi şcolare”, a declarat Ionel Dancă, joi, la finalul şedinţei de Guvern.

Lucrări pentru unităţi sanitare

El a adăugat că, de asemenea, CNI va putea derula lucrări „pentru unităţi sanitare nu numai în mediul urban, dar şi în mediul rural”.

„De asemenea, au fost introduse ca şi programe de interes în cadrul acestei companii drumurile de interes local şi judeţean şi (…) lucrările pentru sisteme de epurare şi alimentare cu apă”, a precizat Dancă.

El a spus că, în urma adoptării acestui act normativ, CNI va putea derula obiectivele de investiţii menţionate cu finanţare din exerciţiul financiar următor, 2021-2027.

„Guvernul pregăteşte şi în această direcţie toate măsurile necesare pentru ca în perioada următoare România să poată să acceseze şi să deconteze fonduri europene extrem de necesare pentru dezvoltare”, a mai afirmat Dancă.