În ordonanţa de urgenţă adoptată joi, Guvernul vine cu o modificare importantă pentru multe dintre companiile şi instituţiile publice din România. Acestea vor fi obligate, dacă au mai mult de 50 de angajaţi, să stabilească un program diferit de începere şi încheiere a activităţii, pe o perioadă de trei ore, pentru a se evita aglomeraţia.

Astfel, o parte dintre angajaţi ar putea intra la serviciu la ora 08:00, alţii la 09:00 şi ultimii la ora 10:00. Rămâne de văzut ce ore vor alege exact fiecare dintre companiile şi instituţiile vizate.

„Companiile și instituțiile publice cu un număr mai mare de 50 de angajați vor avea obligația de a stabili programe individualizate de muncă, astfel încât între salariați să se asigure existența unui interval de o oră de la începerea și terminarea programului pe o perioadă de trei ore.

În felul acesta, în locurile unde există aglomerări foarte mari, încercăm să creăm o departajare a fluxurilor de oameni, tocmai pentru a proteja sănătatea acestora”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, după şedinţa de Guvern de joi, 14 mai.