Moartea lui Petrică Mâțu Stoian ridică suspiciuni! Este un caz medico-legal. Un renumit medic a găsit cauza

Petrică Mâțu Stoian avea schema completă de vaccin anti-COVID și părea să fie într-o stare bună de sănătate după externare, în urma trecerii prin boală. În acest context, medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat, la invitația jurnaliștilor Robert Turcescu și Dan Andronic, propria explicație pentru acest deces subit.

Există specialiști care au invocat un tratament hiperbaric inadecvat, care a avut consecințe tragice în cazul popularului artist din Banat, Petrică Mâțu Stoian. „E o moarte suspectă, un caz medico-legal”, a spus medicul. Amintim că ediția completă a emisiunii poate fi vizualizată la finalul articolului.

Explicația oferită de medicul Tudor Ciuhodaru

„S-a făcut acel tomograf, a fost internat într-o clinică privată. Indicațiile în caxul oxigenului hiperbar sunt foarte clare. Tratamentul hiperbaric este util în multe situații, însă are și contraindicații. Există diferite tipuri de barocamere utilizate. În clinica privată este posibil să fi contractat o infecție nosocomială. Probabil s-a suprapus acea infecție peste boala COVID. Șansele de recuperare în cazul unui bolnav Covid depind de severitatea infecției, de istoricul pacientului și de precocitatea traramentului”, a subliniat Tudor Ciuhodaru.

În aceeași intervenție, medicul – fost parlamentar PSD – a criticat statul pentru strategia proastă de gestionare a crizei pandemice. Tudor Ciuhodaru crede că cele mai bune soluții în această pandemie ar fi fost asigurarea de medicamente antivirale de către o companie românească de stat, dar și testarea în masă. „Prețurile testelor sunt prohibitive pentru populație”, a explicat specialistul în cadrul podcastului EVZ Play.

De ce boală suferea Petrică Mîţu Stoian?

Despre moartea lui Petrică Mîţu Stoian a vorbit și Niculina Stoican, cu care a fost la numeroase evenimente. Pe aceștia îi lega o prietenie strânsă. Într-un interviu acordat pentru fanatik.ro, cântăreața susține că știa despre problemele de sănătate pe care artistul le avea, dar și despre tratamentul de ozonoterapie care i-ar fi declanșat problemele. Totodată, ea susține că Petrică Stoian urma să-și opereze o valvă de la inimă.

„Știu că a avut probleme cu inima și că a fost la un tratament cu ozonoterapie și de acolo s-au declanșat problemele. El avea probleme cu inima, cu o valvă care trebuia operată și care, se pare, că i-a făcut această complicație.

Era bine (n.r. a filmat pentru mai multe emisiuni săptămâna trecută), dar, din păcate, cu inima a fost o problemă. Eu am petrecut clipe frumoase lângă el și ne-am bucurat de atâta succes împreună, suntem din același loc, am cântat la fel… Deci, ce să vă spun?! Nu știu ce să spun, pentru mine el este el și așa rămâne întotdeauna. Îmi pare rău că nu mai este! Nu contează ce este pentru mine!”, a declarat Niculina Stoican pentru sursa citată.