„Modificare în structura acţionariatului. Iniţiate în luna septembrie a anului trecut, negocierile purtate cu domnul Liviu Goncea au fost finalizate cu succes luna aceasta. Astfel, odată cu finalizarea discuţiilor, a fost parafată tranzacţia de preluare a unei părţi semnificative din acţiunile clubului.

Om de afaceri cu prezenţă semnificativă în domeniul auto, domnul Liviu Goncea a fost şi până la semnarea tranzacţiei de preluare a pachetului de acţiuni un apropiat al clubului, în calitate de sponsor. În noua sa calitate, aceea de acţionar, domnul Goncea va ramâne aceeaşi prezenţă discretă, interesele domniei sale urmând a fi reprezentate în Consiliul de Administraţie de domnul Andrei Nicolescu – vicepreşedinte al CA”, este precizat în comunciat, fără a menționa dacă omul de afaceri a achitat o sumă de bani în schimbul pachetului de acţiuni.

Structura acţionariatului FC Rapid 1923

Ca urmare a acestei tranzacţii, structura acţionariatului FC Rapid 1923 este următoarea:

Victor Angelescu prin societatea Casazela Rapid Ltd. – 49%
Liviu Goncea – 48%
Asociaţia Academia Rapid – 3%

FC Rapid menţionează că actuala structură a acţionariatului demonstrează maturitatea organizaţională, administrativă şi financiară a clubului, prin implementarea celor două principii avute în vedere încă de la lansarea proiectului, în 2017:

– putere de decizie egal distribuită acţionarilor clubului, astfel încât societatea să fie protejată de eventuale decizii discreţionare ale unui actionar majoritar,
– plan investiţional pe termen lung, ambii acţionari asumându-şi obligaţii financiare egale în asigurarea bugetului clubului pentru următorii ani.

„Modificarea acţionariatului subliniază determinarea şi consecvenţa clubului în asigurarea unei performanţe financiare – condiţie absolut necesară pentru atingerea obiectivelor de performanţă sportivă”, este transmis în comunicatul FC Rapid.

În vârstă de 60 de ani, Liviu Gheorghiţă Goncea are afaceri în domeniul auto, el fiind om politic şi apropiat al primarului Sectorului 1, Dan Tudorache.