Mircea Badea a declarat luni seară că deși măsurile s-au relaxat, masca de protecție rămâne un accesoriu obligatoriu pentru el în aer liber. Totodată, prezentatorul a mai precizat că niciodată nu a fost deranjat de purtarea măștii, iar cum termină emisiune, și-o pune și o dă jos de abia când ajunge acasă.

„Eu sunt unul dintre ăia care încă poartă mască (în aer liber) în ciuda relaxărilor. Pe mine nu m-a deranjat niciodată asta (n.red. măsura) cu masca. Cum termin emisiunea, o pun pe bot și o dau jos când intru în casă”, a declarat Mircea Badea, luni seară, la Antena 3.

În același timp, acesta a mai adăugat că fiecare persoană are motivele ei pentru care vrea sau nu să poarte masca de protecție în continuare, însă el preferă să facă acest lucru în momentul de față, în contextul experințelor pe care le-a trăit.

„Fiecare are motivele lui. Eu nu vreau să zică nimeni vreodată… eu am experiențe multe, din păcate, cu procurori, cu dosare penale, cu…Nu, să nu zică cineva că ‘De la Badea…’! Nu! De la Badea, nu! N-am zădărnicit, eu nu zădărnicesc!”, a spus acesta.

Masca de protecție nu mai este obligatorie

De menționat este faptul că, odată cu prelungirea stării de alertă, mai multe restricții din România au fost relaxate. Preşedintele Klaus Iohannis anunța în cursul săptămânii trecute mai multe etape de relaxare în ceea ce priveşte măsurile impuse de pandemia de COVID-19.

Șeful statului susținea că din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior, cu câteva excepţii, respectiv pieţele, târgurile şi staţiile de transport public.

„Prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcţionale. Următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 iulie, pe urmă 1 august. Aşadar, din 15 mai se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii, desigur.

Rămân excepţiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spaţiile din interior. Prima măsură – în aer liber se renunţă la această mască”, a spus şeful statului, joi, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.