Mircea Badea este cel mai cunoscut jurnalist din România. Mihai Gâdea ocupă locul trei, după Cristian Tudor Popescu. Aceasta este concluzia desprinsă dintr-un sondaj Sociopol, realizat în martie 2019, temele analizate fiind notorietatea, încrederea și evoluția în timp a încrederii în formatorii de opinie TV. Astfel, cei mai cunoscuți trei jurnaliști TV din România sunt Mircea Badea (89%), Cristian Tudor Popescu (81%) și Mihai Gâdea (80%). În top 10 cei mai cunoscuți jurnaliști figurează și Ion Cristoiu (75%), Cozmin Gușă (65), Alessandra Stoicescu (65%), Victor Ciutacu (64%), Rareș Bogdan (59%), Bogdan Chireac (57%) și Radu Tudor (54%).
.Antena 3 este televiziunea de știri cu jurnaliștii cei mai cunoscuți. În medie, două treimi dintre români cunosc moderatorii TV măsurați ai acestui post. Cele mai vizibile vedete TV ale acestui post sunt Mircea Badea (89%), Mihai Gâdea (80%) și Alessandra Stoicescu (65%).
Vești bune sunt și pentru România TV. Aceasta este a doua televiziune de știri din România din punct de vedere al notorietății vedetelor sale. În medie, aproape jumătate din români cunosc moderatorii TV măsurați ai acestui post. Victor Ciutacu (64%) este cel mai cunoscut jurnalist România TV, urmat de Andreea Crețulescu (49%).
Realitatea TV este a treia televiziune de știri din România în ordinea notorietății jurnaliștilor. Dar doar un singur jurnalist de la Realitatea TV prezintă notorietate ridicată: Rareș Bogdan (59%).
La polul opus se situează Digi 24, care prezintă un nivel mediu de notorietate de 23% în rândul jurnaliștilor măsurați. Sociologii au identificat o distribuție relativ echilibrată de notorietate, cu Cosmin Prelipceanu (25%) pe primul loc.
Nivelul mediu de notorietate a analiștilor politici măsurați este unul ridicat. În medie, două treimi dintre români îi cunosc pe aceștia, nivel comparabil cu cel al jurnaliștilor TV de la Antena 3. Patru din cei cinci analiști politici măsurați prezintă niveluri ridicate de notorietate: Cristian Tudor Popescu (81%), Ion Cristoiu (75%), Cozmin Gușă (65%), Bogdan Chirieac (57%).

Sondajul a fost realizat în perioada 25 februarie – 8 martie 2019, are o marjă de +/- 3.2% (la un nivel de certitudine de 95%) iar volumul eșantionului este de 1002 cazuri. Metoda de culegere a datelor s-a făcut prin interviuri telefonice (CATI).