Apelul la 112 al polițistului care a accidentat cu mașina două minore, pe una dintre ele mortal, pe trecerea de pietoni a fost prezentat de jurnalistul Radu Tudor la Antena 3, iar Mircea Badea a intervenit și el.

Moderatorul tv susține că a fost martor în fața unui accident mortal care îl bântuie chiar și acum, el fiind la doar doi metri distanță de tragedie. Totodată, Mircea Badea a mai adăugat că a văzut accidentul în totalitate și a depus și mărturie în acest sens.

Acesta a vorbit și despre modul în care s-au mobilizat cei aflaț la fața locului. Mircea Badea susține că el a fost cel care a sunat la 112, în contextul în care nu știa ce este de făcut în cazul victimei.

„Eu am asistat la un accident mortal. Mă bântuie încă. Am asistat în sensul că eram la doi metri. Am depus mărturie la onorata instanță. Am fost martor, m-a chemat judecătoarea la Curtea Supremă, am avut mandat de aducere din prima. Eu nu am refuzat să mă duc. Când a murit tânăra, noi opriserăm.

Eu eram în dreapta, într-o mașină. Am văzut… Absolut îngrozitor! Și impactul… Tot! Au oprit toate mașinile. Am sunat instantaneu la numărul de urgență. Cei din jur erau cu haideți să facem. Eu nu m-am băgat, nu știu ce să fac, eu doar sun (n.r. la 112). Erau reacții emoționale. Dacă nu știm ce să facem, mai bine așteptăm să vină… (n.r. specialiștii)”, a zis Mircea Badea.

De ce au loc accidente rutiere în România

Prezentatorul tv a precizat și care este motivul pentru care astfel de tragedii au loc în România. El susține că șoferii conduc prost și oricând poate avea loc o astfel de situație.

Mircea Badea a mai adăugat că deși românii se plâng că accidentele au loc din cauza lipse autostrăzilor, motivul este altul și el generează un haos total.

„În România se conduce foarte prost.Și se merge la fel și pe stradă. Eu sunt terifiat de astfel de întâmplări. (…) Multă vreme am trăit cu convingerea că, în România, se moare pe șosele din cauza lipsei autostrăzilor.

După, mi-am dat seama că nu este adevărat. Se moare pentru că se conduce prost în România. Este haos total!”, a spus Mircea Badea,  în cadrul emisiunii lui Radu Tudor de la Antena 3, „Punctul de întâlnire”.

El a făcut referire și la traficul din București, acolo unde are foarte multe semne de întrebare.

„Sunt tot felul de obsesii rutiere la români. De exemplu, niciodată nu o să înțeleg pasiunea cu care se blochează intersecția în România. Vezi că nu ai unde să te duci… N-ai cum!”, a zis Mircea Badea.