Mircea Badea consideră că „în România se conduce mizerabil” și mulți români au „fantasme de mare pilot”, lucru dovedit și de datele statistice. Acesta spune că în țara noastră sunt două tipologii: șoferul și pietonul român.

„Este foarte clar un lucru: oricât de fantasme ar avea românii în general, polițiștii … nu mai zic, ei sunt niște „meta-români”, adică deasupra cetățenilor obișnuiți, în România se conduce mizerabil. Acesta este adevărul. În România se conduce mizerabil, deși românul are fantasme de mare pilot, de mare șofer. Rămâne evidența faptului că șoferul român conduce prost în general. O arată toate statisticile corecte. Șoferul român este un șofer prost. Nu fiecare șofer din România este prost, dar când tragem linie, vedem că șoferul român conduce mizerabil”, a spus Mircea Badea.

Mircea Badea: Unii pietoni traversează într-un mod sinucigaș strada

Chiar dacă nu este sigur că fetițele accidentate se încadrează în tipologia „pietonului care se aruncă pe trecerea de pietoni”, Mircea Badea spune că există mulți români care traversează strada pe ideea că „este dreptul meu”.

„Mai există și o altă realitate: a omului care traversează pe trecerea de pietoni și care se prăbușește, pur și simplu, pe trecerea de pietoni, uneori chiar ostentativ și, de multe ori, sinucigaș, pe sistemul „este dreptul meu”, ca și când dacă mori cu dreptul tău în brațe este vreo minunăție sau dacă te schilodești cu dreptul tău în brațe este vreo minunăție. Nu știu dacă este cazul celor două fetițe care traversau pe trecerea de pietoni. Nu vreau să speculez în niciun fel. Ca șofer, dar și ca observator al traficului, am remarcat de foarte multe ori, felul absolut sinucigaș al modului în care unii traversează pe trecerea de pietoni. Se prăbușesc pur și simplu, chiar dacă, de exemplu, este întuneric și sunt îmbrăcați în negru. Dacă dă un TIR peste tine, nu mai ești așa șmecher. Vei spune: „e dreptul meu!” Ok, dar te vei simți mai bine când te ia cu fărașul de pe asfalt?”, a spus Mircea Badea la Antena 3, în emisiunea „În gura presei”.

Amintim că, o autospecială de Poliţie a accidentat, joi, două minore care traversau strada în Sectorul 1 din Bucureşti. Una a decedat, cealaltă fiind transportată la spital, unde se află sub îngrijirea medicilor. Poliţistul aflat la volan nu consumase băuturi alcoolice.

Nicolae Ciucă a cerut o anchetă rapidă în acest caz

În acest context, premierul Nicolae Ciucă a transmis condoleanţe familiei fetiţei care şi-a pierdut viaţa în accidentul rutier şi a cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilităţii se derulează rapid.

„Sunt consternat de moartea violentă a copilei şi transmit condoleanţe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătăţii şi am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiţii, a celei de a doua fetiţe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol. I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilităţii se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetăţenii şi să se asigure de respectarea legii”, a transmis Nicolae Ciucă într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.