Ministrul Dragoş Tudorache şi ambasadorul Kevin Hamilton şi-au exprimat aprecierea faţă de cooperarea bilaterală anterioară semnării Acordului Economic şi Comercial UE – Canada (CETA), care deschide perspectivele unor schimburi comerciale între oamenii de afaceri din statele UE şi Canada, potrivit unui comunicat al MAI.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre paşii care urmează să fie făcuţi pentru implementarea deciziei autorităţilor canadiene de a ridica vizele impuse cetăţenilor români. 

Cu această ocazie, ambasadorul Kevin Hamilton a subliniat faptul că decizia de ridicare a vizelor a venit ca urmare a măsurilor luate de partea română şi a bunei colaborări pe plan bilateral, exprimând totodată interesul autorităţilor canadiene pentru consolidarea cooperării, inclusiv pentru schimburi de experienţă tehnică şi de politici între oficialii canadieni şi români.

"Ca urmare a vizitei din vară în România a echipei tehnice de experţi canadieni, am fost convinşi că ridicarea obligativităţii vizelor pentru românii care doresc să viziteze Canada a fost atât fezabilă din punct de vedere tehnic, cât şi benefică pentru ambele părţi", a spus ambasadorul Kevin Hamilton. 

Totodată, ambasadorul Hamilton a precizat că, odată cu intrarea în vigoare a ridicării obligativităţii vizelor, pentru români va fi mult mai simplu să se bucure de tot ceea ce Canada are de oferit ca destinaţie turistică, să meargă să-şi viziteze familiile şi să deruleze afaceri în această ţară. 

La rândul său, ministrul Dragoş Tudorache a reiterat invitaţia adresată ministrului canadian al imigraţiei, John McCallum, de a efectua o vizită în România, se mai arată în comunicatul citat.

AGERPRES