Ministrul Sănătăţi a fost întrebat dacă vor fi impuse noi restricţii, în contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 creşte.

„Cred că trebuie să fim precauţi şi am avut astăzi o discuţie din nou cu domnul ministru Bode – personal, mergând prin oraş, atunci când pot să fac lucrul ăsta, am observat că sunt destule locuri aici, în Capitală, unde nu sunt respectate regulile”, a declarat Vlad Voiculescu la Parlament.

Ministrul dorește sancțiuni mai dure

„Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile. Aş prefera sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al Sănătăţii şi preferinţa mea ca cetăţean”, subliniază Voiculescu.

De asemenea, acesta a mai spus că nu poate exclude un al treilea val al pandemiei.

„Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală.

Revizuim acum, împreună cu toate DSP-urile din ţară şi cu toate spitalele, aceste fluxuri în aşa fel încât spitalele să poate să ajute atât pacienţi cu COVID-19, cât şi pacienţi cu alte suferinţe. Dar, până una alta, nu putem exclude un alt treilea val. Asta înseamnă că păstrăm capacităţi care acum sunt libere în spitale tocmai pentru a avea posibilitatea să îngrijim pacienţi dacă va fi nevoie, sperăm să nu fie nevoie, dar nu putem exclude”, a conchis Voiculescu.

A trecut un an de la primul caz de COVID-19

Ministrul Sănătăţii le mulțumește celor din prima linie „care au luptat neîncetat pentru a salva vieţi” și „şi-au riscat propria sănătate ca să aibă grijă de cei mai vulnerabili dintre noi”.

„Astăzi se împlinește un an de la primul caz de COVID-19 din România. Nu știam atunci ce va urma să se întâmple și nici cum pandemia ne va schimba viața. O provocare uriașă care ne-a afectat pe noi toți. Om cu om”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu