Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut vineri seară precizări foarte importante despre majorarea pensiilor în acest an, așa cum prevede legea în vigoare, adică o creștere cu 40% a punctului de pensie începând cu luna septembrie.

În ciuda ezitărilor manifestate până în prezent de colegii săi de cabinet și chiar de Premierul Ludovic Orban, Alexandru a arătat că determinarea guvernanților este ca legea să fie respectată.

”Știu sigur că în acest moment ceea ce avem acum în buget inclus, chiar la rectificarea făcută acum scurtă vreme, indică o intenție clară, o determinare clară a Guvernului de a mări pensiile așa cum am spus de fiecare dată.

Nu pot să-l judec pe colegul meu pentru faptul că nu este atent la evoluția economiei și la încasări, dar din punctul meu de vedere nu există opțiunea ca pensiile să nu crească. Am convingerea că există această determinare.

”Nu s-a schimbat nimic”

Nu am în acest moment de ce să alertez populația pentru că nu s-a schimbat nimic. Banii au rămas în buget și determinarea o avem pentru ca pensiile să crească”, a spus Violeta Alexandru, în direct la România TV.

În context, trebuie precizat că Premierul Ludovic Orban a declarat recent că o decizie legată de aplicarea legii care prevede majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie va fi luată în urma unei evaluări a resurselor bugetare şi atunci când autorităţile vor avea ”o imagine completă” a situaţiei economice.

Premierul a explicat că Guvernul ia în calcul mai multe variante privind surse de finanţare a economiei, de la împrumuturi la instituţii financiare internaţionale până la lansarea de titluri de stat sau accesarea de fonduri puse la dispoziţie ţărilor membre de către Uniunea Europeană.