Ministrul Florin Iordache a admis ca există un proiect de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedură Penală care va fi discutat în comisiile parlamentare de specialitate şi spune ca şi Guvernul trebuie să vina cu un punct de vedere.

Ministrul Justitiei spune ca "ultima lege a graţierii s-a dat în 2002", iar gradul de ocupare în penitenciare este în acest moment de 150%. El a adaugat ca, în cazul în care şi românii închişi în străinatate ar reveni în ţara, gradul de ocupare ar fi de 200%. Iordache mai sustine că, dacă s-ar începe acum construcţia unui nou penitenciar, aceasta ar dura 5 ani.

Florin Iordache afirmă: "am avut intr-adevar discuţii şi cu reprezentanţii penitenciarelor, cu asociaţiile profesionale. Gradul de încărcare la nivelul penitenciarelor este foarte mare. Aceşti oameni, daca au greşit, trebuie sa îşi ispaşeasca pedeapsa, dar trebuie sa creăm condiţii umane."

"Voi discuta astazi cu primul ministru. Mi se pare un subiect foarte important. Eu am argumentele tehnice", a precizat Florin Iordache.

"În acest moment sunt peste 8.000 de detinuţi în plus, peste cele 19.000 de locuri de cazare în penitenciare. Cu românii care sunt închişi în strainătate, gradul de ocupare ar fi de peste 200%", mai spune ministrul Justitiei.