Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că autostrada Sibiu-Piteşti se numără printre obiectivele de cea mai mare prioritate incluse în planul de relansare a economiei.

Cu toate acestea, Cîțu nu știe să spună când va fi gata obiectivul. Mai mult decât atât, nu crede că autostrada va fi gata în mandatul Guvernului PNL.

”Obiectivul nostru este de a investi”

”Am spus clar și înainte de a avea această criză că obiectivul nostru este de a investi. Am alocat bani în buget la începutul anului și la prima rectificare am făcut un lucru pe care nu l-a mai făcut niciun guvern de foarte mult timp.

Am lăsat banii pentru investiții în buget și chiar am mai alocat la Ministerul Transporturilor încă 135 de milioane de lei pe lângă banii dinainte.

Acum vorbim de un program de investiții deja, s-au anunțat câteva obiective, Sibiu – Pitești este un obiectiv zero pentru noi, acolo facem toate eforturile pentru a-l duce la capăt, Comarnic-Brasov este un alt obiectiv, extinderea aeroportului București”, a declarat Cîțu, marți seară, la Digi 24 Tv.

Obiective multe, bani puțini

Ministrul de Finanțe a explicat însă că este forma de multe obiective foarte mari, care necesită o finanțare pe măsură. În consecință, este foarte probabil ca lipsa banilor să își spună din nou cuvântul.

”Un alt obiectiv este digitalizarea sistemului public, ANAF a făcut pași importanți, urmează MFP și apoi tot sistemul public.

Sibiu – Pitești este o investiție care nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru, este ceva pe care…, sau Comarnic – Brașov sau spitalele regionale, sunt mai multe.

De exemplu, sistemul de irigații – și acolo trebuie refăcute lucrurile -, digitalizarea, încercăm să terminăm anul acesta, dar nu cred. Sunt obiective foarte mari cu sume foarte mari”, a precizat ministrul de Finanțe.

Florin Cîțu a mai spus că planul ar urma să fie gata în două săptămâni.