În urmă cu două săptămâni, Luminiţa Rodica Barcari, secretar de stat pentru învăţământul preuniversitar, le transmitea profesorilor că trebuie să facă dovada orelor realizate online.

“Trebuie să prezinte nişte dovezi, adică o înregistrare, un printscreen dacă foloseşte laptopul sau telefonul, sunt multe feluri de a înregistra şi a dovedi prezenţa lor online. Dacă până acum, această activitate de învăţare online nu era prevăzută într-un cadru legislativ, iată [profesorii – n.red] sunt obligaţi să îşi raporteze activităţile, pentru că, până la urmă, avem drepturi salariale pe care trebuie să le justificăm printr-o anumită activitate. (…) Eu zic că în jur de 60% au realizat activităţi, şi nu neapărat online, au un telefon, un grup pe WhatsApp, un grup pe Facebook”, spunea secretarul de stat pe 22 aprilie.

În urma acestei declaraţii, inspectoratele au cerut şcolilor, iar majoritatea directorilor au cerut profesorilor rapoarte cu capturi din aplicaţiile folosite, pentru a justifica orele online.

Monica Anisie neagă informaţiile răspândite de secretarul său de stat

Acum, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, vine să-i liniştească pe profesori şi spune că nimeni nu le-a cerut asta şi nu există niciun ordin care să prevadă obligativitatea realizării unor poze pentru a justifica orele online.

“Nu există niciun ordin în acest sens. Tot ceea ce Ministerul Educaţiei a elaborat a fost o instrucţiune către inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ, care trebuie privită din 2 perspective: cum anume ar trebui să se realizeze lecţiile online, iar pe de altă parte cu măsuri pentru cei care nu au acces la tehnologie. Nimeni nu a cerut să facă poze şi de aia vreau să discut concret cu oamenii şi să văd de ce s-a ajuns la această măsură”, a declarat ministrul Anisie, potrivit adevărul.ro.