Ministerul Sănătății a dat detalii despre femeia de 32 de ani din Vâlcea. E vorba de suspiciunea de paralizie facială periferică dreapta după administrarea vaccinului. Femeia s-ar afla în prezent în stare clinică bună, a informat vineri Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, “toate investigaţiile complexe” au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă. Acestea au efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cât şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

“Potrivit primului buletin de raportare a reacţiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij şi subfebrilitate; toate investigaţiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cât şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă; în prezent, pacienta se află în stare clinică bună”, afirmă aceeaşi sursă.

Ministerul Sănătății, informat de o reacție adversă rară

Ministerul Sănătății a fost informat, joi, de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre o reacție adversă rară. Era vorba de paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

De altfel, un al doilea medic din România a suferit o reacția adversă severă după de a primit vaccinul anti-coronaviruis. Este vorba despre un rezident din Cluj. Acesta a susține că a suferit o semipareză după ce a primit doza de rapel.

„Mă simțeam foarte, foarte moleșit, cu cefalee, dureri musculare, stare de greață, amețeală. Noaptea, când m-am trezit, nu am putut să mă mișc. A fost ca o semiparalizie pe partea stângă, în zona în care fost administrată și prima doză”, a declarat medicul rezident, la un post TV. Potrivit ultimelor informații, acesta se simte bine acum.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea