Alexandru Rogobete, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii a făcut, duminică, un apel la politicieni să nu îşi mai facă campanie electorală pe suferinţa oamenilor şi să lase pe mâna profesioniştilor Planul Naţional de luptă împotriva cancerului.

”Boala şi adevăratele drame nu au culoare politică! Încetaţi să vă mai faceţi campanie pe suferinţa oamenilor! Cred că cei mai mulţi dintre noi au căpătat, încă din primii ani, o educaţie creştină.

Pentru mine, sistemul de valori creştin înseamnă răbdare, bunătate, smerenie, grijă de aproapele tău şi o dorinţă lăuntrică de a face mai mult bine decât rău. Astăzi, poate ar fi un exerciţiu bun să revenim la valorile de bază cu care am crescut, indiferent de funcţia şi responsabilităţile pe care le avem.

Fără patimă spun că Planul Naţional de luptă împotriva Cancerului trebuie să înainteze animat de specialişti, de profesionişti, nu de politicieni. Cu toată modestia pe care pot să o adun, transmit un mesaj de empatie pentru fiecare bolnav de cancer din România”, a scris pe pagina sa de Facebook, Alexandru Rogobete.

Cine vrea să adune puncte electorale trebuie combătut

Secretarul de stat a explicat că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a lăsat pe mâna specialiştilor acest Plan pentru a oferi o speranţă bolnavilor de cancer şi familiilor acestora.

”Ministerul Sănătătii nu o sa permita niciodată ca suferinţa dumneavoastră să fie transferată în câmpul de luptă politic şi o sa combatem, omeneşte dar ferm, pe oricine care va încerca să adune puncte electorale din drama familiilor dumneavoastră.

Cred că este o zicală care spune “errare humanum est, perseverare diabolicum”. Să persistăm în greşeală nu este un mod de lucru pe care noi sau cei care ne susţin îl preferăm în Ministerul Sănătăţii.

De aceea ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a pus încrederea într-un grup de specialişti în oncologie, profesori şi doctori, care au spus că singura modalitate de a oferi speranţă bolnavilor de cancer şi familiilor acestora este să elaborăm un set de reguli corecte şi aplicabile, fără a întârzia, deloc, aplicarea acestora”,mai scrie Rogobete.

Încredere în specialiști

În final, Alexandru Rogobete face un apel, către oameni, să aibă încredere în specialiştii care întocmesc Planul Naţional de luptă împotriva cancerului.

”Acestea fiind spuse şi având în permanenţă în minte semnificaţia zilelor acestea, dragi români, aveţi încredere şi speranţă în acei profesionişti care au studiat şi scris Planul Naţional de Combatere şi Control al Cancerului, nu pentru laude, nu pentru premii, nici pentru bani, ci pentru şansa de preveni şi trata o boală cumplită în cel mai eficient mod cu putinţă.

Oameni buni, strategia de lupta impotriva cancerului nu are culoare! Lasati profesionistii sa isi faca treaba! Există speranţă. Trebuie doar sã credem în ea!”, a mai precizat Rogobete.