Printre beneficiari se numără companii din domeniul panificaţiei, încălţăminte, firme de software, precum şi companii ce fabrică mobilă pentru birouri şi magazine. 

"Vreau să vorbesc despre programul Start-Up Nation şi vreau să vă dau câteva informaţii ce fac referire la acordurile de finanţare pe care le vom semna astăzi. Sunt 20 de companii, nou-înfiinţate, sunt start-up-uri. Finanţarea totală solicitată de aceste 20 de companii este de 3,987 milioane de lei. Vor crea 155 de noi locuri de muncă, în medie sunt 7,75 de locuri de muncă per companie, din care 45 sunt create pentru absolvenţi, şomeri sau persoane defavorizate, ceea ce înseamnă o medie de 2,25 de locuri de muncă pe companie", a spus Laufer. 

Acesta a precizat că domeniile de activitate pentru care au aplicat cele 20 de companii care au semnat contracte sunt: fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (7 companii), fabricarea pâinii, prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie (4 companii), fabricarea de încălţăminte (2 companii), activitate de realizare a soft-urilor la comandă (2 companii) şi câte o companie din domeniile fabricării biscuiţilor şi pişcoturilor, mobilei pentru birouri şi magazine, articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea altor elemente de dulgherie şi tâmplărie pentru construcţie, fabricarea de mobilă. 

"Asta înseamnă că există foarte multe idei, foarte multe start-up-uri şi lucrul acesta mă bucură foarte mult şi văd că foarte mulţi dintre cei care sunt astăzi în zona aceasta, de a fi finanţaţi, adică cu punctaje de 100 şi 95 de puncte, în mod special, sunt companii care vor aduce plus valoare în economie, iar lucrul ăsta mă bucură şi chiar cei care se află în top au trecut chiar şi aşteptărilor noastre", a subliniat Ilan Laufer. 

Conform datelor oficiale, peste 19.000 de planuri de afaceri au fost înregistrate în programul Start-Up Nation, din care 70% au fost depuse în ultimele cinci zile ale sesiunii. Programul Start-Up Nation a avut un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maximă pe care o poate primi o firmă este de 200.000 de lei.

AGERPRES