Ministerul Educației a transmis Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) datele necesare demarării activităţii de vaccinare “prioritară” a personalului din învăţământ în centre dedicate (prin organizarea de echipe mobile), transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta sub 55 de ani este de 44.324 şi numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani este de 15.622.

Ministerul Educației precizează că a comunicat către CNCAV: necesarul de doze de vaccin, defalcat pe categorii de vârstă şi judeţe, lista celor 42 de locaţii destinate procesului de vaccinare a personalului din învăţământul preuniversitar (personal din creşe şi grădiniţe, personalul didactic din învăţământul primar, gimnazial, liceal), precum şi lista persoanelor de contact responsabile (inspectori şcolari generali).

30.000 de cadre din învățământ au fost vaccinate până acum

De asemenea, Ministerul Educației a mai transmis şi lista celor 20 de locaţii, pe fiecare centru universitar, destinate procesului de vaccinare a personalului didactic din învăţământul universitar şi persoanele de contact responsabile.

Până în prezent, s-au vaccinat în jur de 30.000 de cadre din învăţământ, iar peste 120.000 sunt programate, după cum transmitea marți președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Ministerul Educației a transmis un comunicat cu numărul total de cazuri de infectare cu COVID-19 la nivel național, înregistrate în școli în perioada 08-17 februarie 2021 (ora 16.00).

Astfel, în perioada 8-17 februarie au fost suspendate un număr de 542 de clase și au fost confirmați pozitiv un număr de 600 de elevi. De asemenea, în aceeași perioadă, un număr de 472 de angajați din învățământ au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Educației.

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca