Ministerul Economiei propune un nou val de măsuri de relaxare!

Masca nu ar mai fi obligatorie în aer liber, începând cu 1 iunie, dacă se va ajunge la un grad de vaccinare  de 50%. Același lucru ar trebui să se întâmple și în spațiile publice, însă aici gradul de vaccinare ar trebui să crească la 70%, arată documentul propus de Ministerul Economiei, conform antena3.ro

De asemenea, în cazul în care propunerile vor fi acceptate, românii vor scăpa de restricțiile de circulație. Totuși, pentru ca acest lucru să fie posibil, gradul de vaccinare trebuie să depășească 50% din populație.

Ce alte măsuri de relaxare sunt propuse?

În cazul industriei hoteliere, se elimină limitarea gradului de ocupare de 70%. Totodată, evenimentele din interiorul hotelurilor vor putea fi organizate doar cu persoane vaccinate. Accesul la piscine, atât în cazul celor interioare cât și a celor exterioare, se va face, doar în cazul persoanelor imunizate sau a celor care au fost infectate și pot demonstra acest lucru.

În cazul barurilor și restaurantelor, se elimină orice restricție privind capacitatea de servire, dar sunt înlocuite cu măsuri de distanțare. La o incidență între 3 și 7,5 cazuri la mia de locuitori restaurantele rămân deschise doar pentru persoanele vaccinate.

Evenimentele mai mari de 20 de persoane, precum nunțile sau botezurile, ar putea fi reluate doar pentru persoanele vaccinate. Potrivit sursei menționate, toate aceste măsuri vor fi discutate vineri, în ședința Comitetului Interministerial pentru Revenirea la Normalitate și, dacă vor trece, se vor regăsi într-o nouă hotărâre de guvern.

Marea relaxare de la 1 iunie

Anterior, surse au declarat pentru Antena 3 că autoritățile au de gând să relaxeze măsurile impuse. Mai exact, circulația pe timp de noapte ar urma să fie permisă până la ora 24. Totodată, potrivit surselor citate, programul de funcționare al restaurantelor și al teraselor ar urma să fie și el prelungi cu două ore.

În ceea ce privește noile măsuri, aceastea urmează să fie decise la începutul acestei săptămâni. De menționat este faptul că, precizările vin în contextul în care, Guvernul urmează să se reunească de urgenţă în şedinţă pentru a prelungi starea de alertă care expiră miercuri.

Sursă foto: Dreamstime