"În prezent sunt mai multe surse de educaţie antreprenorială în piaţă. Întrebarea este ce facem cu universităţile de stat. Au fost foarte multe întrebări de acest gen în trecut. Şi noi lucrăm la un proiect, săptămâna viitoare îl vom lansa. Am semnat deja un protocol cu toate universităţile din marile oraşe. Vom organiza work-shop-uri pentru studenţi în care ne vom concentra pe ideea de business, cum să faci un plan de afaceri. (…) Cred că ar trebui să schimbăm lucrurile şi în şcoala generală şi în liceu şi mai ales în facultate", a explicat Claudiu Vrânceanu.

Potrivit acestuia, aceste cursuri vor fi susţinute de profesorii exclusiv antreprenori, consultanţi şi reprezentanţi ai instituţiilor statului care acordă finanţare nerambursabilă antreprenorilor sau administrează granturi din fonduri europene.

Totodată, Ministerul va lansa vineri, alături de Institutul Cultural Francez şi de antreprenori, un proiect care vizează pregătirea personalului din zona turismului, a mai spus Claudiu Vrânceanu.

SURSA: Agerpres