Clădirea în care Ministerul Economiei își are sediul este gata de prăbușire. Zona în care acesta se află este un mare pericol pentru toți oamenii care trec pe acolo. Culmea, clădirea se află chiar pe Calea Victoriei din București.

Potrivit surselor, locul ar fi fost transformat de angajați într-o groapă de gunoi iar totul a fost ascuns de ochii presei mulți ani, până în momentul de față, pe o perioadă de 17 ani de zile.

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că: „Funcția publică este extrem de privilegiată. Toate funcțiile au trecut prin mâna oamenilor acestora şi au făcut un statut extrem de privilegiat. Mult mai tare decât orice salariat român. Adică, vrei să-l dai afară, nu poţi. E foarte greu să dai afară un funcționar”.

Se pare că tot acest dezastru a avut loc cu buna știință a miniștrilor care au condus țara. Timp de 17 ani au trăit în acest loc care este expus oricând prăbușirii.

„Pentru a nu deranja sistemul, am fost refuzaţi. Aveam însă să descopăr cum funcționează lucrurile aici, câteva minute mai târziu. Clădirea care se vede din Calea Victoriei, fostul Palat al Monopolurilor, construită în perioada interbelică, e transformată în groapă de gunoi. Ministerul funcţionează în clădirile de lângă. Ministrul Năsui şi-a dat acordul să filmăm în interior, ba chiar a desemnat consilierul personal să ne însoţească. Imediat, mai mulţi directori, au apărut cu mesajul că nu e voie,” se arată în reportajul realizat de PRO TV.

Printre gunoaie au rămas documente care ar trebui să stea în arhive, precum studii de fezabilitate pentru reabilitarea reţelei de distribuţie a energiei în zona Bacău, Direcția Generală de Petrol şi Gaze, plata serviciilor Federaţiei ruse pe teritoriul României către Bulgaria şi Turcia.