Ministerul de Externe al Israelului anunță că doi turiști israelieni au fost uciși în Egipt

Ministerul de Externe al Israelului a făcut astăzi anunțul. Cei doi turiști israelieni aflați în Egipt au fost împușcați mortal, potrivit Mediafax.

Pe lângă ei, a mai fost ucis, în același mod, și ghidul egiptean al celor doi. Publicația Sky News anunță că cei trei au fost uciși de un polițist. Se pare că acesta ar fi deschis focul în Alexandria.

Potrivit unor surse, în urma incidentului, a mai fost rănită încă o persoană.

Presupusul atacator a fost reținut, iar locul atacului a fost izolat, potrivit Extra News. O înregistrare video care circulă pe rețelele de socializare arată cel puțin trei ambulanțe care duc victimele la spitale.

Serviciul de salvare israelian Zaka a raportat că două persoane au fost ucise în Alexandria, anunță Aljazeera.

Egiptul a făcut pace cu Israelul în urmă cu zeci de ani și a servit mult timp ca mediator în conflictul israeliano-palestinian. Dar sentimentul anti-israelian este foarte puternic în țară, în special în timpul crizelor de violență, potrivit alarabiya.net.

Ministrul Rafila s-a declarat tulburat de războiul din Israel

Acesta a transmis pe Facebook un mesaj de condoleanțe.

„Tragedia care se întâmplă în aceste zile în Israel m-a tulburat profund. Sunt alături de victimele nevinovate şi de familiile lor, ca om, ca medic şi ca ministru al Sănătăţii. Suntem gata să oferim întregul sprijin medical de care este nevoie şi am comunicat acest lucru domnului Azar Reuven, ambasadorul statului Israel în România”, a scris Rafila pe Facebook.

Rafila consideră că problemele politice se pot rezolva doar prin dialog, iar folosirea „terorii” împotriva populaţiei civile este „inacceptabilă”.

„Condoleanţe tuturor celor care şi-au pierdut rudele şi prietenii în aceste evenimente dramatice”, a mai scris ministrul.

Reamintim că Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reușit, în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a MAE, în noaptea zilei de 7/8 octombrie 2023, să repatrieze 346 de cetățeni români și străini din Statul Israel, prin intermediul a două curse operate de compania TAROM. Dintre aceștia, 189 au fost repatriați prin intermediul primei curse. În timp ce 157 au fost repatriați prin intermediul celui de-al doilea zbor.