Ministerul Finanţelor a vândut, astăzi, certificate de trezorerie în valoare de aproape 650 mil. lei (649.956.668 lei) nivelul mediu ponderat la randamentului la care s-a adjudecat oferta fiind 9,99%.

Data scadenţei este 22.09.2010, valoarea operaţiunii, de 650 mil. lei, fiind cu mult sub valoarea programată de un miliard de lei.

Ultima licitaţie pentru vânzarea titlurilor de stat s-a lăsat cu scandal, Ministerul Finanţelor respingând toate ofertele băncilor. Mai mult decât atât, ING Bank şi MKB Romexterra au fost sancţionate de BNR pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţiile de dealer primar pe piaţa titlurilor de stat, respectiv să facă ofertă pentru cel puţin 10% din suma anunţată. Mişu Negriţoiu, şeful ING România, a declarat pentru capital.ro că rata dobânzii oferite a fost prea mică, neacoperind cheltuielile.

„Nimeni nu poate să-ţi ceară să investeşti şi să pierzi bani. Nu vom contesta avetismentul…nu avem argumente să spunem de ce nu lucrăm în pierdere”, a precizat Negriţoiu, cu ironie la adresa reglementărilor în vigoare care obligă băncile să finanţeze ministerul de Finanţe la orice preţ.