Bucureștenii nu vor mai putea ieși în parc începând cu acest weekend. Decizia de ultimă oră a fost luată de Prefectura Capitalei, condusă de Traian Berbeceanu, care a propus joi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ca parcurile din Bucureşti să fie închise încă de sâmbătă.

Se pare că decizia ar urma să fie pusă în aplicare de polițiștii locali care se vor asigura că oamenii nu vor mai merge în astfel de locuri. Noua restricție a fost luată în contextul în care, în urmă cu o săptămână, mii de oameni au luat cu asalt locurile de plimbare în aer liber.

Risc ridicat de infectare în parcuri

Totodată, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a subliniat faptul că această decizie a fost luată în contextul în care există un risc de infectare ridicat, deoarece tot mai mulți tineri ” întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri”.

„S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…) După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare.

Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.red.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

O decizie similară a fost luată în perioada stării de urgență, atunci când toate parcurile au fost închise pentru a limita răspândirea coronavirusului.