Sinuciderea poate fi prevenită, susțin specialiștii.

Cifre tulburătoare privind sinuciderile în Statele Unite

Aproximativ 12 milioane de adulți americani s-au gândit serios la sinucidere, 3,5 milioane au planificat o tentativă de sinucidere și 1,4 milioane au încercat să se sinucidă.

Tentativa de sinucidere este o problemă de sănătate care trebuie tratată pentru a reduce riscurile, susține Alexander Silva, subofițer responsabil al clinicii de sănătate mintală Anacostia-Bolling din Washington, potrivit Stars and Stripes.

Sinuciderea poate fi prevenită, spune expertul american. El amintește că un sfert din americani vor experimenta la un moment dat o problemă de sănătate mintală, dar asta nu inseamnă că sunt condamnați la moarte.

În calitate de reprezentant al unei organizații de prevenire a sinuciderii, Silva crede că unele probleme de sănătate joacă adesea un rol în sinucidere, mai ales după evenimente precum un accident de mașină, în urma căruia oamenii au rămas cu traumatisme grave.

„Toți oamenii ar trebui să treacă la un moment dat în viață pe la un terapeut

Deși se crede că depresia este un factor declanșator al sinuciderii, Silva a subliniat că „anxietatea este un factor major”, ca și consumul de substanțe interzise, tulburările de stres posttraumatic și tulburările de personalitate.

Cu toate acestea, spune el, „cei care beneficiază de îngrijiri de sănătate mintală au un risc mult mai mic de sinucidere” decât cei care nu le au.

Observând că există „o mulțime de dovezi circumstanțiale” despre sinucidere care au fost compilate în ultimele câteva decenii, Silva a spus: „Sperăm că putem trece la dovezi empirice mai dure, în încercarea de a reduce ratele de sinucidere.

El a mai sugerat că „toți oamenii ar trebui să treacă la un moment dat în viață pe la un terapeut”. „Doar 2 din 5 oameni cu o afecțiune de sănătate mintală caută tratamente”, a remarcat Silva.

Sursa foto: Dreamstime