Planul de ajutoare pentru populație și companii este în valoare de 1.000 de miliarde de dolari și va fi depus luni în Congres, transmite CNBC.

„Avem un plan complet”, a spus Mnuchin la „Fox News Sunday”. Potrivit acestuia, administraţia  condusă de Trump şi republicanii din Senat sunt pe aceeaşi pagină în totalitate.

El și-a exprimat speranța ca membrii Congresului să colaboreze într-o manieră bipartizană pentru a aproba propunerea republicană, care este de aşteptat să inclusă un nou ajutor de 1.200 de dolari pentru americani şi prevederi referitoare la răspunderea companiilor şi şcolilor.

Proiectul va modifica, de asemenea, suplimentul federal de indemnizaţii pentru şomaj, pentru a include înlocuirea în proporţie de circa 70% a salariilor americanilor, în loc de sporul de 600 de dolari pe săptămână pentru toţi beneficiarii. Acest beneficiu, care a fost o componentă cheie a Legii CARES de 2.200 de miliarde de dolari, s-a încheiat.

„Putem progresa foarte rapid cu democraţii în aceste probleme. Am progresat foarte rapid înainte şi nu văd niciun motiv pentru care nu ne-am mai mişca rapid din nou. Şi dacă vor exista probleme care vor dura mai mult, ne vom ocupa şi de acestea ”, a spus Mnuchin, citat de newsin.

Larry Kudlow, consilierul economic al Casei Albe, a declarat duminică la CNN că propunerea republicană este un ”pachet foarte bine conceput”. Potrivit acestuia, administraţia Trump intenţionează să extindă moratoriul federal privind evacuarea chiriaşilor care nu îşi pot plăti chiriile, dar nu a specificat dacă acest lucru ar fi inclus în această legislaţie.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat că democraţii au fost ”nerăbdători să negocieze” cu republicanii de la jumătatea lunii mai, când camera inferioară a aprobat un pachet de salvare pentru coronavirus de 3.000 de miliarde de dolari. Proiectul de lege, aprobat aproape în totalitate cu voturi democratice, nu a ajuns la un rezultat în Senatul controlat de GOP.