Republicanul Mike Pence se pregătește să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2024, candidând astfel împotriva fostului președinte Donald Trump.

Mike Pence își va lansa campania săptămâna viitoare

Surse informate au declarat pentru Reuters că fostul vicepreședinte își va lansa campania pe data de 7 iunie, printr-un clip video și un discurs în statul Iowa.

Mike Pence a fost vicepreședinte în timpul mandatului lui Donald Trump însă cei doi s-au distanțat după ce Trump a pierdut alegerile din 2020. Pence a afirmat că i-a pus în pericol familia prin încurajarea manifestanţilor care au luat cu asalt Capitoliul, pe 6 ianuarie 2021.

Ron DeSantis și-a depus oficial candidatura

Mike Pence va candida și împotriva lui Ron DeSantis, guvernatorul Floridei. Acesta și-a depus în mod oficial candidatura pe data de 24 mai, iar după câteva ore a făcut anunțul împreună cu patronul Twitter, Elon Musk, pe site-ul audio al platformei.

Candidatura guvernatorului Floridei este extrem de așteptată în rândul republicanilor, aceștia căutând o alternativă pentru fostul președinte Donald Trump, în vârstă de 76 ani.

Discuția cu patronul Twitter, moderată de omul de afaceri David Sacks, a reprezentat însă un mod atipic de lansare a campaniei electorale.

„Este pentru prima oară când vom trăi aşa ceva pe o reţea de socializare”, a spus Elon Musk, care a promis „întrebări şi răspunsuri în timp real şi nu pregătite dinainte”. Acest lucru nu trebuie însă luat drept susținere, a spus miliardarul, ale cărui cărui convingeri politice nu sunt clare.

Ron DeSantis, în vârstă de 44 de ani, este văzut ca principalul rival al lui Donald Trump la învestitura republicană. Câștigătorul îl va înfrunta în noiembrie 2024 pe candidatul ales de Partidul Democrat, care va fi, cel mai probabil, actualul președinte Joe Biden.

Ron DeSantis este un fost ofițer de marină (US Navy) care a devenit popular prin convingerile sale ultraconservatoare în ceea ce privește educația și imigrația. Mulți conservatori și-au pus speranța în el la alegerile prezidențiale după ce în noiembrie 2022, a fost reales drept guvernator al Floridei.

În sondajele de opinie însă, DeSantis este cu mult în spatele lui Trump, care și-a depus în mod oficial candidatura în noiembrie 2022. Acest lucru nu este însă relevant, deoarece mai este mult până la alegerile prezidențiale.