"Este important tot fluxul din punct de vedere al sistemului energetic naţional. Vorbim de siguranţa energetică în România şi nu s-au făcut toate eforturile, până acum, pentru a repune Mintia pe harta energetică unde era odată – unde a fost concepută să fie în anii '70, când furniza mai mult de 10% din totalul de energie din România. Sunt şanse mari şi facem toate eforturile ca Mintia să înceapă să redevină o perlă energetică românească. Este un angajament al Guvernului", a spus prim-ministrul, citează Agerpres.

Premierul a vizitat vineri dimineaţa termocentrala de la Mintia, afirmând că a discutat cu conducerea companiei şi cu sindicatele. El a menţionat că există doi investitori interesaţi de acest producător de energie electrică. 

"Eu am înţeles atât de la colegii din Guvern care se ocupă de acest lucru, cât şi de la companie că sunt cel puţin doi investitori. Nu pot să-mi dau eu cu părerea despre care este mai bun sau nu – intervenim într-un proces de selecţie, dar este bine că, faţă de anul trecut, când fosta guvernare nu ştia cum s-o închidă mai repede (termocentrala Mintia – n.r.), acum vorbim de a avea opţiunea de a alege între doi investitori şi de a repune cel puţin două grupuri în funcţiune", a spus şeful Guvernului, precizând că termocentrala va funcţiona în continuare pe cărbune. 

Întrebat de ce a ales ca loc al vizitei municipiul Deva, Mihai Tudose a răspuns că toţi membrii Cabinetului se vor deplasa în ţară pentru a verifica, la faţa locului, dacă informaţiile din 'hârtii' concordă cu realitatea din teren. 

"Vrem să verificăm la locul faptei ce se întâmplă pe şantiere, fiindcă ne-am săturat de hârtii, unde totul este bine, şi pe şantiere sau în viaţa reală se întâmplă altceva. Vrem să verificăm şi toată lumea să ştie că ne vom duce în ţară şi vom verifica toţi membrii Cabinetului cu ochii noştri ce se întâmplă", a arătat premierul. 

Prim-ministrul se află vineri într-o vizită de lucru în judeţul Hunedoara, prilej cu care s-a oprit pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva, la termocentrala Mintia şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Vizita premierului va continua sâmbătă, la Petroşani.