Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din funcţia de director la Serviciul de Informaţii Externe (SIE).

Demisia a fost depusă astăzi la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat luni demisia din funcţie a directorului Serviciului de Informaţii Externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, conducerea SIE urmând să fie asigurată de Silviu Predoiu.

"Administraţia Prezidenţială a primit la Cabinetul preşedintelui României demisia directorului SIE, dl Mihai-Răzvan Ungureanu. Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia, conducerea SIE urmând să fie asigurată în perioada următoare de dl general Silviu Predoiu", anunţă Preşedinţia, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Director interimar al Serviciului de Informaţii Externe este generalul Silviu Predoiu. 

Mihai Răzvan Ungureanu a devenit şef al SIE în iunie 2015.

278 de parlamentari au votat pentru numirea lui MRU la conducerea Serviciului de Informaţii Externe şi şase au votat împotrivă. Cinci parlamentari nu au votat.

Mihai Răzvan Ungureanu a depus jurământul în faţa plenului reunit.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat apoi, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu. El nu a mai fost audiat la Comisia parlamentară de control a SIE deoarece membrii PSD nu au participat la şedinţă.

SIE a anunţat recent că vrea să achiziţioneze produse şi preparate farmaceutice, valoarea estimată fără TVA fiind de aproape 950.000 de lei, (210.000 euro). Acordul-cadru prevede achiziţionarea de către Serviciul de Informaţii Externe de produse şi preparate farmaceutice, printr-un contract de achiziţii publice. Potrivit anunţului de licitaţie, SIE cumpără produse farmaceutice, medicamente pentru diabet, medicamente împotriva tulburărilor gastrointestinale funcţionale, produse utilizate în cardiologie, medicamente pentru sistemul renin-angiotensin, vitamine şi laxative. Durata acordului-cadru este de trei luni începând de la data atribuirii contractului, iar principalul criteriu de atribuire este preţul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 28 septembrie, contractul este periodic, iar medicamentele sunt achiziţionate cu bani de la buget.