”Mă bucur că, după ani de zile, există în prezent un Minister al Turismului. Sperăm ca acest domeniu să aibă o contribuţie importantă în PIB-ul ţării”, a declarat joi Mihai Daraban, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), cu ocazia deschiderii Târgului de Turism de la ROMEXPO, desfășurat în perioada 16 – 19 februarie.

Târgul este organizat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

”Târgul de Turism al României are, la această ediţie, un grad mare de internaţionalizare. Vorbim de 33%, cu o participare a 15 ţări. Târgul se desfăşoară pe o suprafaţă de 13.410 metri pătraţi ocupaţi, ceea ce aduce acest eveniment între primele organizate de ROMEXPO”, a adăugat Mihai Daraban.

„Trebuie să existe o colaborare corectă și coerentă cu dumneavoastră (…). Doresc o colaborare deschisă (…) și respect între instituția publică centrală – Ministerul Turismului – unitățile administrativ – teritoriale și entitățile private. Numai așa putem să creștem coeficientul din PIB, care acum este undeva la 1,3% și indirect la 6%. Ar trebui ca în câțiva ani – și îmi asum acest lucru – în 2-3 ani, să dublăm coeficientul din PIB al României”, a spus în continuare dl. Mircea-Titus Dobre, Ministrul Turismului.

Ediția de primăvară a târgului aduce lumea fascinantă a călătoriilor sub același acoperiș, accentuând încă o dată faptul că turismul creează relații și schimburi între diferite culturi și popoare. Pe parcursul celor patru zile, agențiile și turoperatorii vor dezvălui destinațiile de vis ale anului 2017, atât pentru pasionații de turism cultural, turism balneo, rural sau de business, cât și pentru cei entuziasmați de croaziere, destinații exotice și turism de aventură.