Microsoft a oferit utilizatorilor posibilitatea să descopere şi să testeze Windows 10 odată cu versiunii Technical Preview, însă aseară a fost dezvăluit pachetul complet.

În Windows 10 toate aplicaţiile vor rula în propriile lor ferestre atât timp cât utilizatorul nu optează pentru modul de lucru tactil, iar multitasking-ul a primit un mod îmbunătăţit de lucru care integrează mai bine opţiunea Snap View

Modul de lucru Continuum, care permite trecerea rapidă de la modul desktop la cel tactil, a fost îmbunătăţit. Windows 10 va oferi scurtături utile spre funcții precum Wi-Fi, Bluetooth, GPS sau Display. Windows 10 vine cu asistentul digital Cortana, însă va fi disponibil doar pentru anumite ţări.

Microsoft a prezentat şi un nou browser botezat Spartan. La acesta încă se lucrează şi va fi disponibil ulterior. Noua versiune de test a sistemului de operare Windows 10 va fi disponibilă pentru utilizatorii înscrişi în cadrul programului Windows Insider începând cu săptămâna viitoare, în timp ce versiunea pentru telefoane va sosi în cursul lunii februarie. Toți utilizatorii care au licențe pe Windows 7, Windows 8.1 şi Windows Phone 8  și vor să migreze pe noul sistem de operare o pot face fără niciun cost.