Conform oficialilor Michelin, uzina din Zalău este o unitate strategică pentru grup prin producţia de cord metalic şi alte componente metalice, acestea fiind echipamente vitale în producția de anvelope. Cu peste 90% din producția de cord metalic destinată exportului, uzina Michelin Zalău Cord contribuie la producția de anvelope din numeroase uzine Michelin de pe 3 continente, Europa, America și Asia.

„De-a lungul anilor, uzina de Cord din Zalău a jucat un rol important în strategia de creștere a Grupului Michelin. Rezultatele foarte bune susținute de un progres constant, dar şi agilitatea şi expertiza echipelor au facut ca uzina de cord din Zalău să câștige încrederea grupului pentru a prelua noi proiecte inovatoare.", a declarat Sean Parry, directorul platformei industriale Michelin din Zalău.

Misiunea uzinei este de a produce cabluri metalice inovatoare pentru producţia anvelopelor Michelin, asigurând produse de calitate, în conformitate cu standardele internaționale, la un cost competitiv, contribuind astfel la creșterea grupului.

Michelin Zalău Cord a demarat ca investiție green-field în perioada 2003-2004. Uzina furnizează cord metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei, fabricilor Michelin ce produc anvelope pentru autoturisme şi camioane, din întreaga lume. În prezent lea are 350 de angajați.

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.300 de angajaţi, trei uzine, două la Zalău şi una la Floreşti, o reţea comercială şi un Centru de Excelenţă şi servicii partajate, care oferă servicii de suport pentru diferite entități Michelin din Europa. De asemenea, activităţile comerciale ale Grupului pentru Europa Centrală şi de Sud sunt coordonate de la Bucureşti (12 ţări).

Cu sediul în Clermont-Ferrand, Franța, compania Michelin este prezentă în 170 de ţări, are 111.700 de angajaţi și operează în 68 de unități de producție din 17 țări care au produs împreună 184 de milioane de anvelope în 2015.