MGM Holdings Inc. analizează posibilitatea unei vânzări a studioului său de producţie cinematografică şi de televiziune, potrivit unei surse familiarizate cu acest dosar, relatează site-ul revistei americane Variety, citat de Agerpres.

Managerii celebrului studio american sunt de părere că biblioteca sa de conţinuturi video – care include coproprietatea francizei „James Bond” – ar fi dorită de anumite companii care vor să îşi extindă diviziile de streaming.

Grupul MGM a recrutat companiile Morgan Stanley şi LionTree LLC pentru a beneficia de consiliere în privinţa procesului oficial de vânzare a studioului său, potrivit cotidianului The Wall Street Journal. LionTree LLC a colaborat cu MGM în trecut. În baza tranzacţiilor private de acţiuni, MGM are o valoare de piaţă de 5,5 miliarde de dolari, sumă care include şi datoriile companiei.

Principalul acţionar al MGM este fondul de investiţii Anchorage Capital, condus de un fost director executiv de la Goldman Sachs, Kevin Ulrich. Ulrich este, de asemenea, preşedintele consiliului de administraţie al MGM.

MGM deţine un catalog video alcătuit din peste 4.000 de filme şi 17.000 de ore de programe de televiziune, inclusiv francize precum „Rocky” şi „The Hobbit”, dar şi seriale TV precum „The Handmaid’s Tale” şi „Vikings”.

Spectatorii s-au orientat masiv spre serviciile de streaming în pandemie

Într-o perioadă în care pandemia de COVID-19 continuă să ţină închise multe cinematografe, spectatorii s-au orientat masiv către serviciile de streaming. În această lună, studioul Warner Bros. a ajuns pe prima pagină a ziarelor din lumea întreagă după ce a anunţat că toate filmele sale programate pentru anul 2021, inclusiv „Dune” şi „The Matrix 4”, vor deveni disponibile simultan pe serviciul de streaming HBO Max şi în cinematografe.

Lansarea celui de-al 25-lea lungmetraj din franciza „James Bond”, intitulat „No Time to Die” şi produs de MGM, a fost amânată de mai multe ori, cel mai recent de pe 12 noiembrie 2020 pentru 2 aprilie 2021.

Printre cele mai cunoscute titluri lansate de MGM în deceniul trecut se află „The Hobbit” şi un alt film din franciza „James Bond”, intitulat „Skyfall” (2012), dar şi un spin-off inspirat din franciza „Rocky”, intitulat „Creed”, care a obţinut încasări de 173 de milioane de dolari la nivel global. Printre filmele MGM disponibile deja pe serviciile de streaming se află producţii precum „Silence of the Lambs”, „Rain Man” şi „The Terminator”.