Compania britanică Ineos, unul dintre giganţii industriei petrochimice, a achiziţionat o treime din acţiunile echipei de Formula 1 Mercedes, a anunţat campioana mondială en titre într-un comunicat dat publicităţii vineri, 18 decembrie.

Grupul Ineos era deja principalul partener al echipei germane de Formula, însă acum devine acţionar egal cu omul de afaceri Toto Wolff şi cu compania mamă Daimler, care şi-a redus participaţia de la 60% la 33% din acţiuni, însă va rămâne actorul major al echipei Mercedes.

Această schimbare de acţionariat nu va modifica nimic în statutul echipei care va rămâne „echipa de uzină a Mercedes-Benz şi va continua să concureze cu şasiuri şi motoare Mercedes în anii următori”, se mai precizează în comunicat.

Toto Wolff a fost confirmat, totodată, pentru următorii trei ani la conducerea echipei care domină Mondialul de Formula 1 din 2014.

Acesta va avea ca obiectiv imediat prelungirea contractului pilotului britanic Lewis Hamilton, care a cucerit în acest sezon al şaptelea titlu de campion al lumii, egalându-l pe legendarul Michael Schumacher. Un anunţ în acest sens este aşteptat în următoarele zile, scrie Agerpres.

Lewis Hamilton (Marea Britanie) şi Valtteri Bottas (Finlanda) sunt cei doi piloţi ai „Mercedes-AMG Petronas F1 Team”.

Schimbare de planuri privind prima uzină auto a Ineos

Grupul britanic Ineos, controlat de miliardarul Jim Ratcliffe, renumit pentru sprjinul oferit campaniei în favoarea Brexitului, a decis să construiască primul său automobil la o uzină din Franţa, renunţând la planurile anterioare care vizau construirea unei uzine în Marea Britanie.

În luna septembrie 2019, grupul Ineos a anunţat că va forma o divizie auto care va asambla un model de teren denumit Grenadier la o uzină ce urmează să fie construită în Ţara Galilor, creând astfel 500 de locuri de muncă. Însă, în luna iulie a acestui an, Ineos a decis să îşi revizuiască investiţiile ca urmare a pandemiei care a creat o serie de noi oportunităţi.

Ineos a confirmat pe 8 decembrie că va prelua uzina de la Hambach (Franţa) aparţinând grupului Daimler, unde urmează să construiască viitorul model 4X4 Grenadier.