Cum puteți reîncălzi pastele astfel încât să-și păstreze gustul și textura de prima dată. Textura placută a minunatelor a pastelor și gustul lor savuros se pierd în momentul în care le reîncălzim. Dacă acest scenariu se repetă tot mai des, ar fi momentul să schimbăm strategia pentru a ne putea bucura de gustul bun al pastelor, chiar dacă au trecut mai mult de 24 de ore de când le-am preparat.

Iată cum pot fi reîncalzite pastele pentru a-și păstra gustul bun și a nu se înmuia prea mult.

Site-ul Allrecipes vine în ajutorul celor care vor să mănânce paste la fel de gustoase după încălzire, ca și atunci când sunt gata scoase de pe foc.

Cele mai bune modalități de a reîncălzi pastele rămase

Această metodă funcționează numai dacă păstrați pastele și sosul lor separat.

Începeți prin a pune o oală cu apă, cu sare, la fiert. Apoi, puneți pastele într-o strecurătoare de inox și scufundați-le cu grijă în oala cu apă, timp de 30 până la 60 de secunde pentru a le încălzi. După ce s-au încălzit (fără a se înmuia), amestecați pastele cu sosul preferat și serviți-le.

Dacă nu aveți o strecurătoare, puteți aduce apa la punctul de fierbere, iar apoi luați cratița de pe foc. Băgați apoi pastele în apă caldă timp de aproximativ un minut, pentru a se încălzi. Asigurați-vă că imediat le scurgeți pentru a nu se îmbiba de apă.

Varianta ”cuptor”

Dacă pastele sunt deja combinate cu sos, reîncălzirea lor la cuptor ar putea fi cea mai bună variantă. Puneți cratiția cu pastele la cuptor, acoperiți-le cu folie de aluminiu și țineți-le la 350 ℉ timp de 15 până la 20 de minute.

Această metodă oferă avantajul suplimentar de a transforma pastele cu sos într-un preparat puțin crocant. Ca gustul să fie și mai bun, la sfârșit puteți scoate folia și adăugați parmezan sau orice fel de brânză deasupra.

Dacă credeți că pastele sunt prea uscate, puteți adăuga două linguri de sos de paste sau chiar câteva picături de apă în tava de copt. Astfel păstrați și mai bine gustul și textura.

Cum le încălzim pe foc

Dacă sunteți în căutarea unei soluții și mai rapide, din care să dispară cuptorul cu microunde, puteți încălzi restul de paste pe aragaz. Această metodă funcționează atât pentru pastele care au deja sos, cât și pentru pastele simple.

Adăugați puțin ulei de măsline sau unt într-o tigaie, lăsați să se încingă și adăugați pastele, sosul și orice ingrediente noi, proaspete. Nu le lăsați mai mult de cinci minute!

Această metodă estee rapidă, așa că asigurați-vă că amestecați pastele frecvent, astfel încât sosul să nu se lipească.

Microundele, dacă nu aveți altă soluție

Cuptorul cu microunde este soluția extremă pentru reîncălzirea pastelor. Pentru a obține gustul și textura perfecte, aruncați pastele într-un bol pentru cuptorul cu microunde și adăugați câteva picături de apă sau sos. Acest lucru va împiedica pastele să se lipească și să se usuce.

Începeți prin a acoperi ușor vasul și reîncălziți-l timp de un minut până la un minut jumătate, apoi verificați dacă s-au încălzit bine. Dacă nu, continuați să puneți bolul la microunde în trepte de 15 câte secunde.

Amestecând pastele continuu, le va împiedica să se lipească între ele.