Meta, compania lui Mark Zuckerberg, face un pas înainte în promovarea produselor sale. Începând de luna viitoare, Meta va avea propriul magazin fizic, astfel încât clienții să poată vedea mai îndeaproape metaversul.

Anunțul a fost făcut pe site-ul web al companiei, care descrie „Meta Store” ca fiind un loc care oferă o „experiență practică” cu produse precum dispozitivele Portal, Ray-Ban Stories și casca Quest VR. Meta va lansa, de asemenea, un nou magazin online.

”În cele din urmă, scopul nostru cu Meta Store este de a le arăta oamenilor ce este posibil cu produsele noastre de astăzi, oferind în același timp o privire în viitor, pe măsură ce metaversul prinde viață – și sperăm să demistificăm puțin acest concept în acest proces”, se arată pe site-ul oficial.

Primul magazin retail al companiei va fi situat în Burlingame, California, în apropiere de sediul Meta’s Reality Labs. În acest fel, Meta consideră că va putea studia îndeaproape modul în care clienții interacționează cu produsele sale înainte de a-și extinde magazinele retail în mai multe locații.

„Faptul că avem magazinul aici, în Burlingame, ne oferă mai multe posibilități de a experimenta și de a păstra experiența clientului în centrul dezvoltării noastre. Ceea ce învățăm aici ne va ajuta să ne definim viitoarea strategie de vânzare”, a precizat Martin Gilliard, director al magazinului Meta Store.

Meta va lansa prima pereche de ochelari de realitate augmentată

În curând, oamenii din întreaga lume s-ar putea bucura de un produs nou pe piață adus de Meta. Decizia a fost luată chiar de Mark Zuckerberg, iar potrivit ultimelor informații, în 2024, Meta îşi va lansa prima pereche de ochelari cu funcţii de realitate augmentată.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, consideră că noua pereche de ochelari va reprezenta iPhone-ul companiei. Surse anonime au vorbit pentru The Verge în legătură cu acest proiect.

Astfel, potrivit surselor citate, la momentul actual, prima pereche de ochelari de AR a Meta, fosta Facebook, este încă în lucru şi este cunoscută intern drept Project Nazare. Același surse mai spun că dacă lucrurile vor decurge conform planului, ochelarii ar urma să fie lansați în doar doi ani de zile.

În ceea ce privește funcțiile acestora, ochelarii vor putea funcţiona independent, în sensul că nu vor avea nevoie să fie conectaţi la un PC sau la un smartphone. Pe de altă parte, sursele citate susțin că pentru procesare, ochelarii de AR se vor baza pe un dispozitiv de forma unui telefon care va conţine, probabil, chipset-ul şi memoria.

Referitor la modul de control al acestora, aceleași surse explică că întreg controlul va fi realizat prin intermediul unei brăţări care va sta la încheietura utilizatorului. Aceasta va avea scopul de a „traduce” mişcările acestuia prin impulsuri electrice.