Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook. În postare, acesta a scris despre noul buget ” corect și realist” al Bucureștiului pentru anul 2021. De asemenea, primarul a ținut să reamintească că va aduce o serie de rectificări noului buget, inclusiv cele promise în campania electorală.
“În urma primei etape de dezbatere privind alocările bugetare în acest an, avem perspectiva de a prezenta, în luna februarie, un buget corect și realist al Bucureștiului pentru 2021. De asemenea, vom avea o serie de rectificări bugetare pozitive pe parcursul anului, prin care vom adăuga noi finanțări pentru diverse proiecte de anvergură, inclusiv cele promise în campania electorală, pe baza fondurilor naționale și europene.
Discuțiile interne au fost extrem de deschise și utile, iar principalele obiective în această etapă au fost să eliminăm risipa, dând la o parte cheltuielile aberante și nejustificate, să identificăm angajamentele restante ale Primăriei și să punem ordine în priorități. Vă asigur că în noul buget vom renunța la politica de tip „Moș Crăciun”, vom analiza cu mare atenție cheltuielile pentru diverse lucrări de întreținere și reparații și vom renunța la lucruri de care nu e nevoie.
Noul București începe cu un buget bun, axat pe nevoile reale ale orașului și bazat pe folosirea eficientă a banilor publici.”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Mesajul lui Nicușor Dan despre buget

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a continuat joi discuţiile pe tema bugetului cu directorii din instituţie şi cu organizaţiile non-guvernamentale, subliniind în context că nu va accepta “bani risipiţi pe cheltuieli nejustificate”.

“Nu am de gând să accept bani risipiţi pe cheltuieli nejustificate. Trebuie să ne axăm pe problemele importante pentru viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, să redresăm situaţia financiară a Primăriei, să luăm în calcul şi faptul că urmează să desfiinţăm companiile municipale şi atunci trebuie să ghidăm bugetul în funcţie şi de acest aspect.

Dar, cel mai important, trebuie să fim realişti şi corecţi cu oamenii. Tocmai de aceea am vrut ca la aceste dezbateri să fie prezenţi consilieri generali şi reprezentanţi ai societăţii civile. Împreună discutăm şi apoi vom merge cu propunerea de buget ţinând cont de părerile tuturor factorilor implicaţi”, a declarat Nicușor Dan, citat într-un comunicat al PMB.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea